2016-06-02 08:30Pressmeddelande

Spadtag för konstgräsplan under Nackstakarnevalen

null

På lördag 4 juni är det dags för Nackstakarnevalen. Samtidigt tas det första spadtaget för GIF Sundsvall och Mitthems satsning att bygga en konstgräsplan.
- Planeringen har gått undan, vi är igång, säger Mikael Friman, projektledare Giffarna.

Spadtaget kommer att tas av två fotbollsspelande Nackstabor. En tjej från SDFF och en kille som spelar i Giffarna. Att spadtaget ska göras av spelare från båda lagen var en självklarhet. Planen kommer att bli hemvist för GIF Sundsvalls ungdomsverksamhet men kommer också upplåtas för SDFF och spontanindrott.
- Vi vill att det här ska vara en plan för Nackstaborna och att de ska känna stolthet för sin plan. Den kommer att vara öppen, utan låsta grindar och med god belysning på kvällstid, säger Mikael Friman.
Klubben har spanat söderut och tittat på modeller med så kallad nattfotboll. I Linköping har brottsligheten minskat med 50 procent på ett år sedan nattfotboll infördes på fredag- och lördagkvällar i ett av stadens bostadsområden.
- Det känns väldigt roligt att vara med och skapa förutsättningar för att kunna genomföra det här i Nacksta, säger Marie Selin, vd på Mitthem som kommer att invigningstala på karnevalen.
Under karnevalen kommer det finnas möjlighet att bidra med idéer kring vad den nya konstgräsplanen ska heta.
- Det vore kul om vi får in riktigt många namnförslag från Nackstaborna, säger Mikael Friman.
Satsningen beräknas kosta mellan 3,5 och 4,5 miljoner kronor.
Tidplan:
12.00 Karnevalståget avgår från S:t Olofsskolan till fotbollsplanen i Nacksta.
Ca 12:15 Öppningstal med spadtag för nya konstgräsplanen, Marie Selin, vd Mitthem.
Ca 17.50 Avslutningstal av GIF Sundsvalls ordförande Johan Nikula.
Se hela Nackstakarnevalens program
Kontakt:
Marie Selin, vd Mitthem 070-654 12 63
Mikael Friman, projektledare, ordförande för GIF Sundsvalls ungdomskommitté 073-809 13 00
Taggar:


Om Mitthem AB

Trygghet, glädje, hemma – tillsammans gör vi det goda livet möjligt! Mitthem ska tillhandahålla ett tryggt, säkert och prisvärt boende i Sundsvalls tätort. Verksamheten ska kännetecknas av hög kvalitet och god service i nära samarbete med kunden. Mitthem har drygt 5 800 lägenheter med en balansomslutning av 2,46 miljarder kr och en omsättning på cirka 430 Mkr förvaltar vi i en starkt decentraliserad organisation med 51 anställda. Vi ägs till 100 % av Sundsvalls kommun genom Stadsbacken AB.


Kontaktpersoner

Linda Backlund
Kommunikationsstrateg
Linda Backlund