2017-04-25 10:00Pressmeddelande

Ny idrottssatsning ska främja integration

På torsdag går startskottet för en ny idrottssatsning i Skönsberg. Det är Granlo BK som tillsammans med Mitthem startar träning för kvinnor.
 - Vi märkte att det fanns en efterfrågan som vi ville möta, säger Magnus Svensson, Granlo BK.

Granlo BK har under flera år varit aktiva i Skönsberg genom Back 2 Basics. Det har inneburit att de under terminerna tagit emot barn i Skönsbergs Idrottshall måndagar till torsdagar efter skoltid för att erbjuda ledarledda aktiviteter.
- Vi började få  frågor från flera av mammorna som uttryckte att de också ville träna. På torsdag kör vi den första träningen och den är öppen för alla som vill vara med, säger Magnus Svensson, ledare i Back 2 Basics.
Ambitionen är att skapa en mötesplats för kvinnor att träna tillsammans med kvinnliga tränare.
- Vi vill att kvinnor från alla kulturer ska känna sig trygga och avslappnade och då tror vi att kvinnliga ledare underlättar. Träningarna kommer att vara på torsdagar mellan klockan 16-17 där alla är varmt välkomna, säger Magnus Svensson.
Vid träningstillfällena kommer det också finnas möjlighet till hjälp med barnpassning.
För att finansiera satsningen går Mitthem in med 150 000 kronor under en tvåårsperiod.
- Vi vill stötta initiativ som verkligen bidrar med aktiviteter på plats. Den här typen av samarbeten är ett bra sätt för oss att göra skillnad i våra bostadsområden, säger Marie Selin, vd på Mitthem.
Bolaget driver sedan ifjol en liknande satsning tillsammans med GIF Sundsvall i Nacksta. Där byggs en konstgräsplan som ska stå klar i början av juni.
 
Kontakt:
Magnus Svensson, projektledare Granlo BK 076-0450026
Marie Selin, vd Mitthem 070- 6541263
 
Birgitta Ulming
Chef kommunikation
060-139555
birgitta.ulming@mitthem.se
 
Trygghet, glädje, hemma – tillsammans gör vi det goda livet möjligt! Mitthem ska tillhandahålla ett tryggt, säkert och prisvärt boende i Sundsvalls tätort. Verksamheten ska kännetecknas av hög kvalitet och god service i nära samarbete med kunden- Mitthem har drygt 5 700 lägenheter med en balansomslutning av 1,6 miljarder kr och en omsättning på cirka 370 Mkr förvaltar vi i en starkt decentraliserad organisation med 51 anställda. Vi ägs till 100 % av Sundsvalls kommun genom Stadsbacken AB.


Om Mitthem AB

Trygghet, glädje, hemma – tillsammans gör vi det goda livet möjligt! Mitthem ska tillhandahålla ett tryggt, säkert och prisvärt boende i Sundsvalls tätort. Verksamheten ska kännetecknas av hög kvalitet och god service i nära samarbete med kunden. Mitthem har drygt 5 800 lägenheter med en balansomslutning av 2,46 miljarder kr och en omsättning på cirka 430 Mkr förvaltar vi i en starkt decentraliserad organisation med 51 anställda. Vi ägs till 100 % av Sundsvalls kommun genom Stadsbacken AB.


Kontaktpersoner

Linda Backlund
Kommunikationsstrateg
Linda Backlund