2016-02-08 08:41Pressmeddelande

Förskola blir nya lägenheter

Tre trerumslägenheter med egen uteplats. Det blir verklighet när en nedlagd förskola byggs om till lägenheter.
- Lokalen har stått tom i ett år. Det känns bra att kunna bygga om den till bostäder, säger Per Nässbjer, fastighetsutvecklare på Mitthem.
I dag startar ombyggnationen av före detta Tallbackens förskola på Kubikenborgsgatan 22. Lokalen på cirka 230 kvadratmeter ska byggas om till tre treor på mellan 72 och 79 kvadratmeter.
- Tre lägenheter är ett litet tillskott på den totala bostadsmarknaden, men eftersom det är brist på lägenheter känns det viktigt att nyttja de möjligheter som finns, säger Per Nässbjer.
Byggkostnaden är beräknad till knappt fyra miljoner kronor och beräknas ta tre till fyra månader och där de nya hyresgästerna kommer kunna flytta in till sommaren. Lägenheterna ligger i markplan och kommer att få egen uteplats in mot gården.
- De ligger i söderläge så det är ett fint läge. Vi har redan 68 lägenheter i fastigheten idag och det är ett populärt område, säger Per Nässbjer.
Kontakt:
Per Nässbjer, fastighetsutvecklare Mitthem: 060-13 95 21
Birgitta Ulming, kommunikationschef, Mitthem: 060-13 95 55


Om Mitthem AB

Trygghet, glädje, hemma – tillsammans gör vi det goda livet möjligt! Mitthem ska tillhandahålla ett tryggt, säkert och prisvärt boende i Sundsvalls tätort. Verksamheten ska kännetecknas av hög kvalitet och god service i nära samarbete med kunden. Mitthem har drygt 5 800 lägenheter med en balansomslutning av 2,46 miljarder kr och en omsättning på cirka 430 Mkr förvaltar vi i en starkt decentraliserad organisation med 51 anställda. Vi ägs till 100 % av Sundsvalls kommun genom Stadsbacken AB.


Kontaktpersoner

Linda Backlund
Kommunikationsstrateg
Linda Backlund