2016-04-04 14:11Pressmeddelande

Elever i "Draknäste" om pensionärernas aktiviteter

Efter ett års arbete är det äntligen dags för eleverna att visa upp sina idéer.
Vad ska egentligen pensionärerna göra på Trygghetsboendet?
Imorgon presenteras idéerna i ett eget "Draknäste" på Sundsvalls Teater.
För ett år sedan gick barnen i andra och femte klass i Bosvedjan och Lucksta. Under snart ett år har de hundra eleverna arbetat med olika aspekter på Mitthems Trygghetsboende Skepparen som öppnar i juni. De har spanat på pensionärer, intervjuat och undersökt.
- Det roligaste har varit att se deras entusiasm och jag är väldigt nyfiken på att få se deras idéer som de kommit fram till, säger Kate Almroth, koordinator på Skepparen.
Arbetet har varit en del av Sundsvalls kommuns utbildningssatsning Värdeskapande lärande, där syftet är att genom egen kunskap skapa mervärde för utomstående. Förutom elever från Bosvedjan och Lucksta har även barn från Polstjärnans förskola deltagit.
- Det är häftigt att det man lär sig under en vanlig skoldag faktiskt har en riktig mottagare som kan dra nytta av det. Eleverna känner det som om de har varit med och byggt trygghetsboendet, säger Caroline Lorentsson, processledare, Barn- och utbildning.
Inför en jury av fyra personer kommer barnen att presentera sina idéer genom både muntlig och skriftlig redovisning. Medverkar gör också Sundsvalls kulturskola.
Tisdag 5 april 09.00 – 10.15
Sundsvalls Teater
Kontakt:
Kate Almroth, koordinator Skepparen, Mitthem: 070-665 09 68
Caroline Lorentsson, processledare Barn- och utbildning: 070-995 233 73


Om Mitthem AB

Trygghet, glädje, hemma – tillsammans gör vi det goda livet möjligt! Mitthem ska tillhandahålla ett tryggt, säkert och prisvärt boende i Sundsvalls tätort. Verksamheten ska kännetecknas av hög kvalitet och god service i nära samarbete med kunden. Mitthem har drygt 5 800 lägenheter med en balansomslutning av 2,46 miljarder kr och en omsättning på cirka 430 Mkr förvaltar vi i en starkt decentraliserad organisation med 51 anställda. Vi ägs till 100 % av Sundsvalls kommun genom Stadsbacken AB.


Kontaktpersoner

Linda Backlund
Kommunikationsstrateg
Linda Backlund