2020-10-12 09:00Pressmeddelande

Peab Umeå väljer lättbalk från Masonite Beams vid spännande utbyggnation

null

Reser stommen på plats

När en utbyggnad av en industrifastighet ska stå klar i december 2020 ligger fokus på en bra arbetsmiljö och tidseffektiv byggprocess. Aktören som bygger är Peab (Byggservice Holmsund & Obbola) och utbyggnationen är deras första träbyggnadsprojekt med lättbalk. De har valt att bygga väggblocken i egen fältfabrik för att sedan resa stommen på byggarbetsplats.

- Vi har valt att använda oss av väggreglar från Masonite Beams då de erbjuder färdigkapade längder enligt bifogade blockritningar. Byggnationen av väggblocken gick snabbt att göra då lättbalkarna levererades färdigkapade med urtag för hammarband och de lutande väggarna. Vi uppskattar att blocken är lätta, formstabila och att de ger minskade köldbryggor, säger Fredrik Löfgren Platschef på Peab i Umeå.

Ett bra samarbete sedan start

- Dialogen med Peab har varit positiv redan från start säger Henrik Sjödin, kundansvarig på Masonite Beams. Det har handlat om konstruktion, kostnad, leveranstid, paketering och montage. Masonite Beams har sedan tidigare utvecklat ett samarbete tillsammans med Peab i Vilhelmina.

- Samarbetet har gett oss viktiga insikter för att förstå de aspekter som är viktiga för Peab vid deras byggprojekt. Vi är stolta över att få samarbeta med så duktiga aktörer, säger Henrik.

Bygget pågår nu för fullt och leverans skedde i början av juni.

- Planen är att fortsätta utveckla möjligheter till fler projekt i lättbalk, gärna i samarbete med Peab säger Stefan Öijerholm, försäljningschef i Sverige. 


Om Masonite Beams

Masonite Beams AB tillverkar stommar i lättbalk för villor, påbyggnader, skolor, kontor och höga trähus upp till 8 våningar. Våra träbaserade lättbalkar har tydliga miljö- och energifördelar och är starka, lätta och raka.


Kontaktpersoner

Zoran Desancic
Distriktschef Mellansverige
Zoran Desancic
Kontakta oss
Masonite Beams
Kontakta oss
Håkan Bryngelsson
Distriktchef Norrland
Håkan Bryngelsson
Felicia Kyrk
Projektledare & Marknadskoordinator
Felicia Kyrk
Stefan Öijerholm
Försäljnings- och marknadschef
Stefan Öijerholm
Ulf Dewerlid
Teknisk säljare industri Sydsverige
Ulf Dewerlid
Robert Blomqvist
Distriktschef Sydsverige
Robert Blomqvist
Tommy Persson
Forskning- och utvecklingschef
Tommy Persson
Henrik Sjödin
Teknisk säljare industri Norrland
Henrik Sjödin
Marknadskoordinator
Madelene Forsberg
Daniel Wilded
Säljchef Masonite Beams Byggsystem
Daniel Wilded