2019-09-09 06:49Pressmeddelande

Martinsons stödjer initiativ som lockar fler tjejer till fotbollen

Prisutdelning på Skogsnolia 2019.Mats Lindfors fick ta emot Skogsnolias jämställdhetspris av Elin Olofsson, NYKS – Nätverket för Yrkesverksamma Kvinnor i Skogsbranschen samt Ann Dolling, representant för Skogslänet Västerbotten. Foto: Skogsnolia.

I somras vann Martinsons Skogsnolias jämställdhetspris på 20 000 kronor. Nu har Martinsons valt att skänka vinstpengarna vidare till organisationen Futebol dá força.

– De utbildar fotbollsledare som underlättar för tjejer med olika bakgrund att komma in i det svenska samhället genom sporten. Den verksamheten vill vi gärna stödja i Västerbotten, säger Mats Lindfors som är fältchef och virkesköpare på Martinsons.

Redan när Martinsons tilldelades Skogsnolias nyinstiftade jämställdhetspris i början av sommaren var det bestämt att prispengarna skulle skänkas vidare.

– Ett av målen med vårt arbete med socialt ansvar är ju just att engagera oss i initiativ som gör livet i regionen bättre för alla människor, oavsett vilken bakgrund de har. Och där tycker vi att Futebol dá força gör ett viktigt jobb här i Västerbotten. Genom sina utbildningar når de framgångsrikt även tjejer med utländsk bakgrund och ger dem en trygg punkt inom fotbollen, berättar Mats Lindfors. 

Utbildningar i Umeå och Skellefteå 2020

Futebol dá força startades 2012 och idag finns organisationen i 26 länder. Så här långt har över 1 500 ledare utbildats och de har lockat mer än 18 000 tjejer till fotbollen världen över.  I Sverige är Futebol dá força verksamma från Malmö i söder till Jokkmokk i norr. Under 2020 kommer utbildningar att genomföras i både Umeå och Skellefteå.

– Vi har ett bra samarbete med såväl klubbar som idrotts- och fotbollförbund i Västerbotten. Självklart är vi glada över att Martinsons tror på det vi gör och vill stötta vårt arbete med att främja inkludering av fler tjejer och kvinnor. Både i föreningslivet och samhället i stort, säger Frida Persson, Futebol dá forças verksamhetschef i Sverige.

 

Läs mer om Futebol dá força här.


Om Martinsons

Martinsons klimatfokuserade utvecklingsarbete har gett träkoncernen en central roll i byggandet av framtidens hållbara samhälle. Förutom omfattande produktion av sågade trävaror och byggprodukter är Martinsons en av Sveriges ledande producenter av limträ och störst i Norden inom KL-trä. Genom att ta tillvara produkternas unika byggegenskaper har Martinsons utvecklat byggsystem för hallar, broar och flerbostadshus som hela tiden flyttar gränserna inom modernt träbyggande. Koncernen har idag cirka 475 anställda och en årsomsättning på 1,9 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Bygdsiljum, Västerbotten. www.martinsons.se


Kontaktpersoner

Mats Lindfors
Fältchef söder
Mats Lindfors