2019-11-07 07:55Pressmeddelande

Martinsons förstärker organisationen efter ökad efterfrågan på stomsystem i trä

Marcus Öberg, Projektchef, Martinsons Byggsystem. Fotograf: Patrick Degerman.Marcus Öberg, Projektchef, Martinsons Byggsystem. Fotograf: Patrick Degerman.

Martinsons förstärker sin projektorganisation. Företaget rekryterar två meriterade projektledare för att möta en ökad efterfrågan inom stomsystem i trä för stora byggprojekt. Det handlar om Anton Hultqvist, tidigare projektledare hos JM samt Pehr Lundström, som kommer från en tjänst som vd hos Contractor Bygg Skellefteå.

– Anton och Pehr har bred erfarenhet av projekteringsledning. Med dem på plats blir vi ännu bättre på att möta kundernas önskemål i tidiga skeden av byggprocessen, säger Marcus Öberg, projektchef på Martinsons.

Rekryteringarna genomförs på en byggmarknad där det kommit flera rapporter om ett inbromsat byggande den senaste tiden. Hos Martinsons pekar utvecklingen i motsatt riktning.

– Vår långa erfarenhet av träbyggande är en drivande faktor. De förtroenden vi vunnit hittills och de förfrågningar som kommer till oss visar också att vi är en naturlig partner när det handlar om att hantera komplexa byggprojekt, säger Jesper Åkerlund, vd på Martinsons Byggsystem.

Martinsons har under de senaste åren utvecklat sin organisation för att möta precis den utvecklingen.

– Vi vill bygga smart, effektivt och med god lönsamhet. I större projekt ser beställare fördelar med att vi finns med i tidiga skeden för bedöma byggbarhet och identifiera synergier. Genom att rusta blir vi en ännu starkare samarbetspartner i hela byggprocessen, säger Jesper Åkerlund.

Anton Hultqvist och Pehr Lundström börjar på sina nya tjänster efter årsskiftet. Hultqvist kommer från en tjänst som projektledare hos JM i Norge där han bland annat arbetat i många bostadsprojekt. Pehr Lundström har de senaste tre åren varit vd hos Contractor Bygg Skellefteå och projektledde bland annat bygget av Martinsons KL-trä-fabrik.

– Vi är stolta över att kunna rekrytera två personer med den kompetens som Pehr och Anton besitter, men också över det stora intresset för tjänsterna. Även det är ett bevis på hur långt vi på Martinsons tagit oss, säger Marcus Öberg.

Bland mer omfattande projekt som Martinsons arbetat med de senaste åren finns bland annat IFU Arena i Uppsala, CIK Arena i Knivsta, kontorspåbyggnaden Trikåfabriken i Hammarby Sjöstad samt bygget av det 20 våningar höga kulturhuset i Skellefteå. 


Om Martinsons

Martinsons klimatfokuserade utvecklingsarbete har gett träkoncernen en central roll i byggandet av framtidens hållbara samhälle. Förutom omfattande produktion av sågade trävaror och byggprodukter är Martinsons en av Sveriges ledande producenter av limträ och störst i Norden inom KL-trä. Genom att ta tillvara produkternas unika byggegenskaper har Martinsons utvecklat byggsystem för hallar, broar och flerbostadshus som hela tiden flyttar gränserna inom modernt träbyggande. Koncernen har idag cirka 475 anställda och en årsomsättning på 1,9 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Bygdsiljum, Västerbotten. www.martinsons.se


Kontaktpersoner

Marcus Öberg
Projektchef
Marcus Öberg
Peter Holmström
Råvaruchef
Peter Holmström