2019-06-04 06:45Pressmeddelande

Lansering av efterfrågad limträbalk

Martinsons är först i landet med att erbjuda en limträbalk med bredden 45 millimeter. Produkten går under namnet M-balken och förväntas lösa många utmaningar för både proffsbyggare och hemmasnickare.
– Just 45 mm är intressant eftersom det är ett standardmått för många andra byggdetaljer. M-balken underlättar både montage med vanliga standardbeslag och isolering, säger Lars Källströmer, försäljningschef på Martinsons byggprodukter.

Limträförsäljningen i Sverige har ökat under flera år och materialet fortsätter att ta nya marknadsdelar från andra material.

– Trots framgångarna så har det funnits en efterfrågan på 45 mm limträ och vi försöker vara lyhörda för vilket behov marknaden har och utifrån det utveckla vårt erbjudande med mål att öka användandet av limträ, säger Lars Källströmer.

Främst för bjälklag och takåsar 
Med sina 45 millimeter är M-balken även enkel att kombinera med konstruktionsvirke, eftersom det är ett standardiserat mått. Produkten är ett komplement till befintligt sortiment och lämpar sig bäst till bjälklag och takåsar, främst för inbyggnad.

– Sedan ser vi självklart stora möjligheter för M-balken att ersätta vanligt konstruktionsvirke, till exempel i projekt när det är lite längre spännvidder som krävs. Vi är övertygade om att M-balken blir ett välkommet tillskott byggvaruhandelns hyllor, säger Lars Källströmer.

Mer information:
Lars Källströmer, försäljningschef byggprodukter
Tel: 070-676 92 99
Mail: lars.kallstromer@martinsons.se

Jonas Kronoström, försäljningsingenjör byggprodukter
Tel: 0914-208 35 
Mail: jonas.kronostrom@martinsons.se


Om Martinsons

Martinsons klimatfokuserade utvecklingsarbete har gett träkoncernen en central roll i byggandet av framtidens hållbara samhälle. Förutom omfattande produktion av sågade trävaror och byggprodukter är familjeägda Martinsons en av Sveriges ledande producenter av limträ och störst i Norden inom KL-trä. Dessutom har Martinsons utvecklat stomsystem för hallar, broar och flervåningshus som hela tiden flyttar fram gränserna inom modernt träbyggande. Koncernen har idag cirka 460 anställda och en årsomsättning på 1,9 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Bygdsiljum, Västerbotten.


Kontaktpersoner

Lars Källströmer
Produktchef byggprodukter
Lars Källströmer
Jonas Kronoström
Försäljningsingenjör
Jonas Kronoström

Relaterad media