2020-09-24 10:01Pressmeddelande

Nytt i butik: Lönneberga Minutfilé Kycklingtrio för härliga höstdagar

Lönneberga minutfilé Lönneberga minutfilé

Lönnebergas ambassadör Gabriel Jonsson har tagit fram tre smakrika recept för alla höstdagar; kycklinglårfilé med bönotto, krämig pasta med kycklinginnerfilé samt ugnsrostade rotsaker med

örtsmör till höstens nyhet Lönneberga Minutfilé - en tunnare, utbankad kycklingbröstfilé.

 

Vecka 40 lanseras Lönneberga Minutfilé i butik. Det är svenskarnas favorit – bröstfilén – som bankats ut till en tunnis och därmed blivit mer mör och saftig och då även enklare att steka till perfektion. 

 

3 höstiga kycklingrecept i sann mästerkocksanda

Vi bad Gabriel Jonsson, Lönnebergas ambassadör och Sveriges mästerkock 2019 att ta fram recept han själv är sugen på nu när hösten närmar sig.

 

– Jag tänker direkt på enkel mat med massa smak där man kan justera lite utifrån vad man själv är sugen på, vilket passar perfekt till Lönneberga kyckling. Jag älskar recept, men vill utmana alla att bara låta sig inspireras av dem och sen anpassa så det passar dig själv, det du gillar och det som finns hemma, säger Gabriel Jonsson, ambassadör Lönneberga och Sveriges mästerkock 2019.

 

Örtdoftande kycklingfavorit Här steker du snabbt minutfiléer och serverar med härligt ugnsrostade rotsaker efter ditt val, ett fräscht örtsmör och en grönsallad. 

Kyckling med krämig bönotto Mer protein än i en risotto hittar du i vår snabba, krämiga bönotto med mycket färska örter, och till det smakrik kycklinglårfilé.

Säsongens kycklingpasta Något så enkelt som din favoritpasta, stekta kycklinginnerfiléer och säsongens grönsaker i en härlig sås. Gabriel tipsar om grönsaker till varje säsong, men du väljer själv dina favoriter.

NYHETEN Lönneberga Minutfilé lanseras vecka 40 2020 och säljs initialt på Coop. En förpackning innehåller 650 gram, rekommenderat pris: cirka 86 kr.

 

Alla kycklingprodukter från Lönneberga är 100% svensk kyckling, märkta med den ”gula pippin” från Svensk Fågel. Producerad främst i Blekinge. Lönneberga kyckling finns i kyldisken.

 

För mer information, kontakta:
Isabelle Iglesias Lindberg, Amazing Alice, tel: 072-723 23 45, epost: isabelle@amazingalice.se

 


Om Lönneberga

Lönneberga är en del av Atria Sweden. Atria Sweden är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Lithells, Sibylla, Pastejköket, Ridderheims och TZAY. Atria Sweden ägs av den finska livsmedelskoncernen Atria Abp.

Kontaktpersoner

Lisa Tagesson
Marketing Director
Lisa Tagesson