2022-02-03 06:30Pressmeddelande

Sandra Löfgren ny platschef på Lida Friluftsgård

foto: LidaLidas nya platschef Sandra Löfgren tilträder sin tjänst den 1 mars 2022.

Upplev Botkyrka har utsett Sandra Löfgren till ny platschef på Lida Friluftsgård. Sandra kommer senast från Skärgårdsstiftelsen, har ett starkt intresse för friluftsliv och är också Botkyrkabo. Vi växlade några ord med henne och bad henne berätta mer om varför hon sökte rollen och vad hon ser framemot med jobbet på Lida.

- Mitt hjärta brinner för friluftslivet och jag lagar gärna mat ute, är ute, njuter av väder och vind och har den senaste tiden känt alltmer att jag skulle vilja arbeta med just friluftslivsfrågor i min egen hemkommun. Eftersom jag länge jobbat med ungdomar ser jag även ett växande behov av naturen som komplement till skolan och skärmar. Utan att bli för nördig så skulle jag gärna engagera fler till friluftslivet oavsett vilken nivå man är på och vad man vill göra när man är ute. När tjänsten dök upp var det som ett litet pling i mitt hjärta, säger Sandra Löfgren om varför hon sökte jobbet som platschef.

Rekryteringen av ny platschef har pågått sedan förra året då den tidigare platschefen Leif Wallin gick i pension efter 19 år på Lida. Det har varit många sökande och en lång process och Upplev Botkyrkas VD Krister Kalte känner sig trygg med att Sandra Löfgren är rätt person att leda Lida framåt.

 -Sandra kommer med stort engagemang och kunskap vara med och förvalta friluftsgården och utveckla Lidas verksamheter. Hon är chefen som vi eftersökt och som på ett bra sätt kommer att komplettera såväl teamet på Lida som bolaget i stort, säger Krister Kalte.    

När Sandra själv berättar om vad hon kan bidra med till friluftsgården lyfter hon fram förmågan att samarbeta och driva utvecklingsprojekt som sina styrkor.

-Förtroendet att förvalta och driva Lida framåt känns stort och ärofyllt. Lida är en plats som många i vår kommun och närliggande kommuner njuter av. I min roll som platschef ser jag fram mot att ta över stafettpinnen från Leif och se till att friluftslivet får fortsätta att utvecklas och att Lida kan erbjuda den service som uppskattas och behövs av besökarna. Jag tror att mina tidigare erfarenheter och egenskaper kan bidra och vara en bra kraft i det arbetet.

Sandra Löfgren påbörjar sin tjänst som platschef den 1 mars, men har stor kännedom om platsen från sin uppväxt och på senare tid även med sin familj. När hon delar sina bästa minnen som besökare på Lida ger det en bra bild över hur Lida erbjuder något för alla, året om.

-Lida är verkligen en plats som har erbjudit mycket genom mina uppväxtår och tillför oerhört mycket nu när jag har egna barn. Det var faktiskt här jag själv lärde mig att åka skidor! Att gå Skogsmullespåren med mina barn har varit kul när de var små. Hela familjen deltog även på Toughest en varm sommardag innan Corona dök upp, det var kanonkul. Ett härligt minne jag har var när jag och min kompis skulle träna upp konditionen inför en alpresa - då tränade vi backträning här på Lida i mörkret och halkan, barnen åkte pulka medan vi slet så svetten lackade. Efteråt åt vi kladdkaka och drack varm choklad tillsammans! Så tycker jag att träning och friluftsliv kan få vara. Litet tufft och utmanande i kombination med massor av kul som avslutas med lite sött och gott!

 

 

 

 


Om Lida

Lida är den stadsnära skogen, en plats där man både kan finna lugnet och det enkla äventyret. Vid anrika Lida Friluftsgård finns 35 km motions- och skidspår, stigcykling, höghöjdsbana, skid- och pulkabacke, sjö med skridsko- och badmöjligheter, vandringsleder och stigar. Dessutom finns gym, bastu, friluftsgolf, grillplatser, värdshus och övernattningsmöjligheter i vandrarhem, stugor, vildmarksstuga eller vindskydd. Varje år besöks Lida Friluftsgård av ca 300.000 besökare som söker avkoppling, friluftsliv och motion i naturen. Botkyrka kommun äger friluftsgården sedan 1989 då Lida köptes av Stockholms stad. Sedan 2005 drivs Lida Friluftsgård av Upplev Botkyrka AB, ett bolag som ägs av Botkyrka kommun. I bolaget ingår även Subtopia och Hågelbyparken. Upplev Botkyrka AB ansvarar för drift och utveckling av friluftsgården och tillhörande markområden. 2019 omsatte bolaget 57 miljoner kronor och Lida har 9 st anställda, varav 7 är män och 2 kvinnor. Bolaget har en styrelse bestående av 7 ledamöter inkl. ordförande, vice ordförande och 7 suppleanter, vilka utses av Botkyrka kommunfullmäktige.


Kontaktpersoner

VD Upplev Botkyrka AB
Krister Kalte