2020-02-11 07:30Pressmeddelande

Ny entreprenör klar till Lida Värdshus och konferens

Lida Friluftsgård och Upplev Botkyrka AB, som ägs i sin helhet av Botkyrka kommun, har tecknat avtal med Nicklas Södervall och Clasings Catering AB som vunnit upphandlingen för Lida Värdshus samt tillhörande konferensverksamhet på Lida Friluftsgård. Clasings Catering AB tar över verksamheten från april 2020. Avtalet sträcker sig till 2024 med möjlighet till förlängning

Krister Kalte, VD Upplev Botkyrka AB:
-Vi ser framemot ett nytt, långsiktigt samarbete med Nicklas Södervall och att tillsammans utveckla Lida Friluftsgård med upplevelser som lockar fler människor ut i naturen. 

Nicklas Södervall Clasings Catering AB:
- Det känns väldigt bra att komma tillbaka till Lida efter några år och se hur platsen har utvecklats till ett självklart utflyktsmål med fantastiska upplevelser. Det ska bli roligt att återse trogna gäster och spännande att utveckla matkonceptet, konferenspaket, privata fester och verksamheten ytterligare. Vi kommer redan till våren starta uthyrning av kajaker och öppnar till sommaren strandcafé. Framöver kommer vi också att anordna trevliga kvällsarrangemang inne på Lida Värdshus.

Om Clasing Catering AB
Clasing Catering AB drivs och ägs av Nicklas Södervall som drivit restauranger under många år. Nicklas drev framgångsrikt Lida Värdshus under 10 år tillsammans med sin fru Lena och utnämndes till Årets Turistföretag 2014 av Botkyrka Turistförening. Nicklas är uppvuxen i och bor fortfarande i Tullinge.


Om Lida

Lida är den stadsnära skogen, en plats där man både kan finna lugnet och det enkla äventyret. Vid anrika Lida Friluftsgård finns 35 km motions- och skidspår, stigcykling, höghöjdsbana, skid- och pulkabacke, sjö med skridsko- och badmöjligheter, vandringsleder och stigar. Dessutom finns gym, bastu, friluftsgolf, grillplatser, värdshus och övernattningsmöjligheter i vandrarhem, stugor, vildmarksstuga eller vindskydd. Varje år besöks Lida Friluftsgård av ca 300.000 besökare som söker avkoppling, friluftsliv och motion i naturen. Botkyrka kommun äger friluftsgården sedan 1989 då Lida köptes av Stockholms stad. Sedan 2005 drivs Lida Friluftsgård av Upplev Botkyrka AB, ett bolag som ägs av Botkyrka kommun. I bolaget ingår även Subtopia och Hågelbyparken. Upplev Botkyrka AB ansvarar för drift och utveckling av friluftsgården och tillhörande markområden. Bolaget omsatte 2018 38 miljoner kronor och Lida har 9 st anställda, varav 7 är män och 2 kvinnor. Bolaget har en styrelse bestående av 7 ledamöter inkl. ordförande, vice ordförande och 7 suppleanter, vilka utses av Botkyrka kommunfullmäktige.


Kontaktpersoner

VD Upplev Botkyrka AB
Krister Kalte