2020-04-28 07:45Pressmeddelande

Lida startar uthyrning av kajaker, SUP och mountainbikes

foto:LidaLida startar uthyrning av kajaker, SUP och mountainbikes i maj 2020

Lida Friluftsgård har ingått ett samarbete med OutVentures AB för uthyrning av kajaker, SUP-brädor och mountainbikes.
Kajakuthyrningen öppnar 1 maj 2020 och senare under våren kommer även mountainbikes finnas att hyra.
 
Leif Wallin, platschef på Lida:

 - Vi är mycket glada att starta samarbetet med OutVentures. Vi ser en ökad efterfrågan på friluftsaktiviteter som passar både företag, skolklasser, vuxna och barn. Kajak- och SUP-uthyrning är ett bra komplement till Lidas utbud och stärker Lida och Botkyrka som besöksmål. Med cykeluthyrningen vill vi dessutom ge fler chans att upptäcka tjusningen med stigcykling och vår satsning på att förbättra mountainbikespåren.

 
Anton Lindell, medgrundare OutVentures AB:

 - För oss är det jätteroligt att vara med på Lidas satsning på fler friluftsaktiviteter, då Lida är den perfekta utgångspunkten för den som vill ut i naturen. Denna satsning ligger i linje med den trend vi sett de senaste åren, att intresset för paddling, stigcykling och friluftsliv i allmänhet ökar.

 
Om OutVentures AB:
OutVentures är en helhetsleverantör av friluftsaktiviteter till campingar, friluftsanläggningar och andra naturnära verksamheter runtom i Sverige, med vision att öka intresset för friluftsliv och att hjälpa så många människor ut i naturen som möjligt.
 


Om Lida

Lida är den stadsnära skogen, en plats där man både kan finna lugnet och det enkla äventyret. Vid anrika Lida Friluftsgård finns 35 km motions- och skidspår, stigcykling, höghöjdsbana, skid- och pulkabacke, sjö för paddling, skridsko och bad, vandringsleder och stigar. Dessutom finns gym, bastu, friluftsgolf, grillplatser, värdshus och övernattningsmöjligheter i vandrarhem, stugor, vildmarksstuga eller vindskydd. Varje år besöks Lida Friluftsgård av ca 300.000 besökare som söker avkoppling, friluftsliv och motion i naturen. Botkyrka kommun äger friluftsgården sedan 1989 då Lida köptes av Stockholms stad. Sedan 2005 drivs Lida Friluftsgård av Upplev Botkyrka AB, ett bolag som ägs av Botkyrka kommun. I bolaget ingår även Subtopia och Hågelbyparken. Upplev Botkyrka AB ansvarar för drift och utveckling av friluftsgården och tillhörande markområden. 2019 omsatte bolaget 57 miljoner kronor och Lida har 9 st anställda, varav 7 är män och 2 kvinnor. Bolaget har en styrelse bestående av 7 ledamöter inkl. ordförande, vice ordförande och 7 suppleanter, vilka utses av Botkyrka kommunfullmäktige.

Kontaktpersoner

Marknad- och kommunikationsansvarig
Julia Jernberg