2022-07-01 11:00Pressmeddelande

Lida Friluftsgård lanserar nyheter inför sommaren

Lida från ovan

Inför sommarsäsongen satsar Lida och dess partners vidare och utökar utbudet med simbanor, reflexlöpning och trädtält. 

 

-  Vi vill att Lida ska vara regionens bästa besöksmål för friluftsliv och aktivt uteliv. Därför är vi väldigt glada att tillsammans med våra samarbetspartners och områdets markägare erbjuda ett ännu bredare och roligare utbud av aktiviteter, säger Lidas platschef Sandra Löfgren.

 

I och med strandbadets upprustning anlägger Botkyrka Kommun simbanor för simträning i öppet vatten. Banorna blir 50 meter och ligger i anslutning till den nya badbryggan.
 - Simbanorna är en efterlängtad träningsmöjlighet i kommunen och ger en trygg start för de som vill börja motionssimma i öppet vatten, säger Thomas Wiklund på Botkyka Kommun.

 

I samarbete med orienteringsklubben Tullinge SK har ett traillöpningsspår med reflexer för löpning i mörker utvecklats. Banan blir 5 km lång och kommer att anläggas under augusti.
- Vi ville utveckla traillöpningen på Lida med en reflexbana och kontaktade orienteringsklubben som hjälpte oss att hitta en lagom lång, fin skogsstig som ger en naturupplevelse för löpare på alla nivåer, säger Sandra.

 

Dessutom har Accropark Höghöjdsbana lanserat ett äventyrligt övernattningskoncept med uthyrning av trädtält. Tälten sätts upp på utvalda platser och det högsta sitter 4 meter upp.

 

- Nu ser vi framemot ytterligare en sommar hos oss med hemeserfirade och alla andra besökare som söker naturupplevelse och aktiviteter, säger Sandra.

 

 


Om Lida

Lida är den stadsnära skogen, en plats där man både kan finna lugnet och det enkla äventyret. Vid anrika Lida Friluftsgård finns 35 km motions- och skidspår, stigcykling, höghöjdsbana, skid- och pulkabacke, sjö med skridsko- och badmöjligheter, vandringsleder och stigar. Dessutom finns gym, bastu, friluftsgolf, grillplatser, värdshus och övernattningsmöjligheter i vandrarhem, stugor, vildmarksstuga eller vindskydd. Varje år besöks Lida Friluftsgård av ca 300.000 besökare som söker avkoppling, friluftsliv och motion i naturen. Botkyrka kommun äger friluftsgården sedan 1989 då Lida köptes av Stockholms stad. Sedan 2005 drivs Lida Friluftsgård av Upplev Botkyrka AB, ett bolag som ägs av Botkyrka kommun. I bolaget ingår även Subtopia och Hågelbyparken. Upplev Botkyrka AB ansvarar för drift och utveckling av friluftsgården och tillhörande markområden. 2021 omsatte bolaget 46 miljoner kronor och Lida har 9 st anställda, varav 6 är män och 3 kvinnor. Bolaget har en styrelse bestående av 7 ledamöter inkl. ordförande, vice ordförande och 7 suppleanter, vilka utses av Botkyrka kommunfullmäktige.


Kontaktpersoner

Sandra Löfgren
Platschef Lida
Sandra Löfgren