2019-09-18 13:05Pressmeddelande

USA stämmer Edward Snowden efter boksläpp

null

Igår publicerade Leopard förlag, i ett koordinerat internationellt världssläpp, Edward Snowdens bok I allmänhetens tjänst. Vi är mycket stolta över förtroendet och möjligheten att få tillgängliggöra Snowdens ocensurerade berättelse här i Sverige; en intim och personlig skildring om hans beslut att röja systemet för massövervakning som den amerikanska regeringen i hemlighet byggt upp.

“Det finns än så länge inga krav på att boken ska dras in och vi jobbar på som vanligt,” säger Moa Elf Karlén, förlagschef på Leopard förlag."

“Detta handlar om en person som vid 29 års ålder bestämde sig för att offra sin framtid för att ge oss andra ett val; möjligheten att få inblick i, och därmed forma en åsikt om, fenomenet massövervakning. Oavsett vad man tycker om Snowden som person är det en otrolig berättelse, och vi som förlag står självklart bakom vår författare i denna publicering. Om något visar detta vikten av att boken ges ut, läses och att vi blir fler som engagerar oss i frågor om övervakning och vår personliga integritet.”

Vi, liksom Snowdens amerikanska förlag, är djupt besvikna över den amerikanska regeringens beslut att stämma Edward Snowden för dess publicering av hans biografi.

För mer information om boken.

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur.
Vi viker inte för samtidens mest brännande frågor, och berättar historier som engagerar, inspirerar, underhåller. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Susan Faludi, Pierre Schori, Maryse Condé, Edward Snowden och Barbara Ehrenreich.


Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur. Våra böcker skapar sammanhang och gör världen mer begriplig, och viker inte för samtidens mest brännande frågor. Vi berättar historier som engagerar, inspirerar och underhåller – på ett ibland oväntat sätt. En bok från Leopard förlag gör avtryck. Leopard förlag startade 2001, och ger ut ca 25 nya titlar per år. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.