2018-03-05 05:00Pressmeddelande

Ur Ruinerna - George Monbiots samhällskritiska bladvändare nu på svenska

null

Imorgon 6 mars släpps den brittiska journalisten och författaren, George Monbiots omtalade bok Ur Ruinerna (Out of the wreckage) på Leopard förlag. Boken gör upp med dagens politiska system och ifrågasätter människans natur som tävlingsinriktad individualist och uppmanar istället progressiva krafter att samarbeta för en ny positiv vision.

I boken Ur ruinerna visar George Monbiot på nya rön inom psykologi, neurovetenskap och evolutionär biologi som ger en annan bild av människans natur: som altruistisk och samarbetsvillig. Egenskaper som kan användas i bygget av en ny sorts politisk gemenskap, baserad på inkludering och tillhörighet. Både demokratin och ekonomin kan radikalt omorganiseras från gräsrotsnivå och på det viset tillåta oss att ta kontroll över de krafter som motverkar kampen för ett bättre samhälle. Monbiot menar att den nya politiska arenan finns i grannskapet och i lokalsamhället - inte på marknaden, arbetsplatsen eller i dagens skyttegravskrig mellan förlegade världsbilder som inte längre har förmågan att lösa de stora samhällsutmaningarna.

Ur ruinerna är en angelägen och passionerad bok rustad med hopp och skärpa för att förändra världen. Vi hoppas att den hittar en bred läsekrets för det är en bok alla bör läsa som är en gnutta intresserad av sin samtid, sager Moa Elf Karlén förlagschef på Leopard förlag.

George Monbiot är en brittisk journalist, författare och politisk activist, samt omtyckt och välläst kolumnist i brittiska The Guardian. Han är tidigare känd för att bland annat ha gjort filmer som The Age of Stupid och How the Wolves changed rivers. Han har skrivit de bästsäljande böckerna Feral: rewilding the land, sea and human life, The Age of Consent: A Manifesto for a New World Order och Captive State: The Corporate Takeover of Britain. Georg Monbiot planerar att besöka Sverige senare i år, trots att han sedan länge inte flyger av klimatskäl.

För recensionsexemplar kontakta:
Madeleine Persson
madeleine.persson@leopardforlag.se
Recensionsdag 28 mars

Omslagsbild samt författarporträtt finns

att ladda ner från Leopard förlags hemsida:

www.leopardforlag.se

Presskontakt

Jonna Holmgren, Massiv PR
070-888 05 02
jonna@massivpr.se

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur.
Vi viker inte för samtidens mest brännande frågor, och berättar historier som engagerar, inspirerar, underhåller. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Susan Faludi och Barbara Ehrenreich.


Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur. Våra böcker skapar sammanhang och gör världen mer begriplig, och viker inte för samtidens mest brännande frågor. Vi berättar historier som engagerar, inspirerar och underhåller – på ett ibland oväntat sätt. En bok från Leopard förlag gör avtryck. Leopard förlag startade 2001, och ger ut ca 25 nya titlar per år. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.