2015-03-06 08:00Pressmeddelande

Sommarens boknyheter av Henning Mankell, Maria Sveland och Moa Svan

null

Läs allt om sommarens boknyheter från Leopard förlag. Henning Mankell har skrivit en fristående fortsättning på sin bästsäljare Italienska skor. Maria Sveland skriver om en stad i skräck där våldet mot kvinnor paralyserar alla utom en grupp som bestämmer sig för att ta lagen i egna händer. Och Moa Svan berättar om kärleken till fotboll, och att heja på det riktiga landslaget.

Svenska gummistövlar av Henning Mankell
Svenska gummistövla
r är en fristående fortsättning på Henning Mankells älskade roman Italienska skor. Den pensionerade läkaren Fredrik Welin vaknar av att hans skärgårdshus står i lågor. Allt han lyckas få med sig är två vänstergummistövlar.
Roman | Recensionsdag 16 juni

Befrielsen av Maria Sveland
Omskakande, psykologisk kvinnoroman av Maria Sveland. Vad händer när en stad blir paralyserat av rädsla och skräck av ett monster? Inspirerad av verkliga händelser och de överfall som begicks av den s k Örebromannen
Roman | Recensionsdag 9 juni

Det riktiga landslaget av Moa Svan
I sommar äger VM i fotboll för damer rum i Kanada. Sveriges landslag har några av världens bästa spelare och har rönt stora framgångar de senaste åren – trots att herrfotbollen ständigt prioriteras. I den här boken presenterar fotbollsskribenten och ståupparen Moa Svan: Det riktiga landslaget.
Debatt | Recensionsdag 6 juni

Partiledaren som klev in i kylan av Daniel Suhonen
Bästsäljaren om Juholt-affären utkommer nu i pocket.
Pocket | Utkommer  20 maj

Gulfen av Bitte Hammargren
Följ med Mellanösternkännaren och journalisten Bitte Hammargren till den Arabiska halvön. Pocketutgåvan är uppdaterad med ett nytt förord och ett nyskrivet kapitel om utvecklingen i Syrien.
Storpocket | Utkommer 4 maj

Allt om sommarens böcker finns på Leopard förlags hemsida.

Beställningar av recensionsexemplar skickas till recex@leopardforlag.se

För mer information och författarkontakt, kontakta Lina Kåberg Stene, marknads- och PR-ansvarig, lina.kabergstene@leopardforlag.se, tel 0707-62 04 66.

Högupplösta bilder på omslag och författare, samt katalog med sommarens nyheter finns att ladda ner i Leopard förlags pressrum på Mynewsdesk.

Leopard förlag ger ut cirka 25 titlar per år med inriktning på reportage, debatt, historia och populärvetenskap, samt skönlitteratur, företrädesvis från Afrika och Asien. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Pierre Schori, Simon Singh, Maryse Condé, Assia Djebar och Barbara Ehrenreich.


Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur. Våra böcker skapar sammanhang och gör världen mer begriplig, och viker inte för samtidens mest brännande frågor. Vi berättar historier som engagerar, inspirerar och underhåller – på ett ibland oväntat sätt. En bok från Leopard förlag gör avtryck. Leopard förlag startade 2001, och ger ut ca 25 nya titlar per år. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.