2014-01-21 08:00Pressmeddelande

Pocketnyheter från Leopard förlag: "Skulden" om eurokrisen i Aten och "Barnexperimentet" om svensk skola i fritt fall

null

Leopard förlag släpper två aktuella pocketnyheter i februari:
– "Skulden. Eurokrisen sedd från Aten" av Kajsa Ekis Ekman och
– "Barnexperimentet. Svensk skola i fritt fall" av Per Kornhall.

Skulden. Eurokrisen sedd från Aten av Kajsa Ekis Ekman
I Europa härjar den ekonomiska krisen och i centrum står Grekland. Fattigdomen och arbetslösheten har ökat dramatiskt och ungdomarna lämnar landet i massor. Är det sant som medierna skriver att grekerna arbetar för lite, lever på lån och har för stor offentlig sektor? Journalisten och författaren Kajsa Ekis Ekman reste till Aten och fann en helt annan verklighet. Reportageboken Skulden tränger bakom de braskande rubrikerna och spårar krisens egentliga ursprung. Det är också en personlig skildring av hur en samhällskris påverkar människor på djupet.

”En sträckläsningsbok… en rapport från den punkt där makroekonomin slår in i vardagsrummen.” (Aftonbladet)

Släpps 1 februari. Läs ett utdrag här.

Barnexperimentet. Svensk skola i fritt fall
av Per Kornhall

Vi har fått en skola där de med sämre resultat misslyckas i allt högre grad men där de bästa eleverna också är sämre än tidigare. Hur kunde det bli så? Per Kornhall analyserar de gigantiska förändringarna som skett under de senaste 20 åren med kommunaliseringen, avskaffandet av Skolöverstyrelsen och inte minst omvandlingen från en skola för alla till en skolmarknad för de starka.

”Vi hade en skola som gick att beskriva som en av världens bästa. Men det är mer än tjugo år sedan. Per Kornhalls bok är den hittills bästa sammanfattning jag läst om hur det gick till när vi gjorde oss av med den.” (Dagens Nyheter)


Släpps 1 februari. Läs ett utdrag här.

Beställningar av recensionsexemplar skickas till recex@leopardforlag.se

För mer information och författarkontakt, kontakta Lina Kåberg Stene, marknads- och PR-ansvarig, lina.kabergstene@leopardforlag.se, tel 0707-62 04 66.

Högupplösta bilder på omslag och författare, samt katalog med vårens nyheter finns att ladda ner i Leopard förlags pressrum på Mynewsdesk.


Leopard förlag ger ut cirka 25 titlar per år med inriktning på reportage, debatt, historia och populärvetenskap, samt skönlitteratur, företrädesvis från Afrika och Asien. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Pierre Schori, Simon Singh, Maryse Condé, Assia Djebar och Barbara Ehrenreich.


Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur. Våra böcker skapar sammanhang och gör världen mer begriplig, och viker inte för samtidens mest brännande frågor. Vi berättar historier som engagerar, inspirerar och underhåller – på ett ibland oväntat sätt. En bok från Leopard förlag gör avtryck. Leopard förlag startade 2001, och ger ut ca 25 nya titlar per år. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.