2020-04-29 07:45Pressmeddelande

På Måndag släpps första delen i Wallanderserien som ljudbok

Wallander Mördare utan sniskte Leopard förlag 2020Wallander Mördare utan sniskte Leopard förlag 2020

En natt i januari mördas ett äldre bondepar i Skåne. Med sina sista andetag yttrar kvinnan ordet ”utländsk”. Kort därefter brinner stadens flyktingförläggning och en somalisk flykting mördas. Kommissarie Kurt Wallander tar upp kampen mot en hänsynslös mördare. 

Stefan Suak läser Mördare utan ansikte som släpps som ljudbok Måndagen den 4 Maj. Därefter släpps 3 avsnitt per vecka av serien.

Leopard förlag har köpt loss befintliga ljudboksinspelningar från Storyside som tidigare licensierat ljudrättigheterna till Wallanderserien. Samtidigt har två nya inspelningar tillfogats till de tidigare. Den vita lejoninnan med ny inläsning av Stefan Sauk samt Mannen som log med den unge skådespelaren Adam Pålsson tillfogas till de redan älskade inläsningarna. 

- Valet av Adam Pålsson som ny inläsare som dessutom spelar den unge Wallander i den kommande Netflixsatsningen kändes självklart, säger Henning Mankells son Jon Mankell.

Samtidigt som återlanseringen av Wallanderserien sjösätts också en bred satsning på Henning Mankells rika backlist, alla böcker med nya inläsningar. Allt från Italienska skor, Comedia infantil och den djupt personliga Kvicksand om Henning Mankells sista tid och sjukdom har fått nya omslag och nya inläsare med hjälp av ett samarbete mellan Leopard förlag och Saga Egmont. Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt, historia och populärvetenskap, samt skönlitteratur, företrädesvis från Afrika och Asien. Vi tror att böcker är ett oöverträffat sätt att förstå andra människor och vi vill att vår utgivning ska spegla samhällsutvecklingen i Sverige och i världen. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Edward Snowden, Mattias Gardell, Pierre Schori, Susan Faludi, Maria-Pia Boëthius, Maryse Condé, Assia Djebar och Lo Kauppi.