2017-03-29 13:39Pressmeddelande

Nytt rum för litteraturen

null

I hjärtat av boksöder, på Sankt Paulsgatan 14 mellan Slussen och Mariatorget, smygöppnar ETC bokcafé den 5 april. En dröm för bokförlaget Leopard går då i uppfyllelse.

- Som förlag har vi länge drömt om ett eget rum. En nära och intim mötesplats där vi kan hålla samtal och författarmöten, en förlängning av vår redaktion. Ett vardagsrum för boksamtal, säger förlagschef och VD Moa Elf Karlén.

Ett rum där vi kan tala till punkt. Där det är öppet för frågor, men också debatt. Publiken ska ges mycket plats. Ibland ett mer traditionellt samtal med en intervjuare, ibland mer av en bokcirkel. Över tid är tanken att lokalen och samtalet ska utvecklas. Studiecirklar, uppläsningar och skrivkurser. Detta blir en del av förlagets ordinarie verksamhet och ett sätt att stärka ETC Bokklubb. En önskan om att göra bokklubben till något mer än en bok i brevlådan. Skapa ett rum, en miljö och ett sammanhang för att litteraturen och det fria ordet.

Lokalen rymmer 50 personer vilket gör att rummet verkligen blir mer av ett vardagsrum än en föreläsningslokal.

- Att ihop med ETC Bokcafé få vara en del av denna satsning är en ynnest. Ännu roligare är att Stockholm och Sankt Paulsgatan bara är början. Liknade bokcaféer är på gång i Malmö, Göteborg och Växjö. Med detta hoppas vi kunna skapa nya platser för litteraturen, samtalet och det fria ordet. I en tid av polarisering, ytlighet och falska nyheter vill vi bidra till sammanhållning, fördjupning och nya mötesplatser, säger Moa Elf Karlén.

Först ut är författaren Anna- Maria Sörberg som talar om sin nya bok Homonationalism. Läs mer om boken här.

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur.
Vi viker inte för samtidens mest brännande frågor, och berättar historier som engagerar, inspirerar, underhåller. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Susan Faludi.


Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur. Våra böcker skapar sammanhang och gör världen mer begriplig, och viker inte för samtidens mest brännande frågor. Vi berättar historier som engagerar, inspirerar och underhåller – på ett ibland oväntat sätt. En bok från Leopard förlag gör avtryck. Leopard förlag startade 2001, och ger ut ca 25 nya titlar per år. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.