2018-10-03 06:00Pressmeddelande

Ny ljudserie med Nabila Abdul Fattah för att inspirera till hopp efter valet

null

"Vi såg inte åt andra hållet. Vi satte oss inte ner. Vi ockuperade, demonstrerade och ställde oss upp för rättvisa. Vi gjorde det igår och vi gör det idag. Se detta som en kompass. För att om du inte vet vart du har varit, hur vet du då vart du ska?"

Nu släpps All makt åt folket, en ljudserie med debattören, författaren och aktivisten Nabila Abdul Fattah. Serien är en resa genom aktivistsverige. Tillsammans med forskare, aktivister och journalister skapar Nabila ett nytt arkiv; ett arkiv tillgängligt för alla i Sverige, oavsett vart i landet man befinner sig. En djupdykning i svensk aktivisthistoria med fokus på olika teman och frågor.

Seriens första avsnitt handlar om Orten. Miljonprogrammet. Förorten. No-go zones. Ja, kärt barn har många namn.

I avsnittet berättar Nabila om bakgrunden till det så kallade Miljonprogrammet och samtalar med Ann-Marie Norman och Rami Al-Khamisi om motstånd och organisering i förorten.

Ann-Marie Norman var en utav initiativtagarna till Skärholmskommittén som grundades i början av 1970-talet i protest mot de höga livsmedelspriserna. Tillsammans med en grupp andra småbarnsmammor, de s.k. ”Skärholmsfruarna”, drev Norman frågan hela vägen till samtal med dåvarande statsminister Olof Palme. Rami Al-Khamisi är en utav grundarna till organisationen Megafonen, som startades i protest efter det uppmärksammade Romario-mordet i Husby 2008.

Kommande avsnitt kommer beröra teman såsom HBTQ-aktivism, miljöaktivism och bostadsaktivism.

Bifogat finns första avsnittet samt introduktionsavsnitt där Nabila berättar om vad som inspirerat skapandet av serien.

All makt åt folket kommer att finnas tillgänglig hos alla större ljudboksdistributörer, inklusive bibliotek.

För recensionsex kontakta info@leopardforlag.se

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur.
Vi viker inte för samtidens mest brännande frågor, och berättar historier som engagerar, inspirerar, underhåller. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Stina Oscarson, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Nabila Abdul Fattah, Maryse Condé, Susan Faludi och Barbara Ehrenreich.


Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur. Våra böcker skapar sammanhang och gör världen mer begriplig, och viker inte för samtidens mest brännande frågor. Vi berättar historier som engagerar, inspirerar och underhåller – på ett ibland oväntat sätt. En bok från Leopard förlag gör avtryck. Leopard förlag startade 2001, och ger ut ca 25 nya titlar per år. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.