2020-04-21 04:00Pressmeddelande

Ljudbokssattsningen Queer romance - alla förtjänar lyckliga slut!

Queer romance Leopard förlag 2020Queer romance Leopard förlag 2020

Den 30/4 lanseras den första delen i Queer romance, en ny ljudnovellserie från Leopard förlag. Ont i hjärtat av Jessica Bylund är först ut och handlar om Hanna som har blivit sårad och sviken av sin förra flickvän, hon har lovat sig själv att aldrig dejta igen. Men så träffar hon Sara med de glittrande ögonen. Sara som väcker något inom henne. Sara som är gift med en man. Sara som också slits mellan sin tro och sina känslor. Det som börjar som vänskap övergår snabbt till något annat. Men vad? Handlar det bara om passion eller har riktig kärlek uppstått? 

Därefter följer På andra sidan spegeln av Kylar Eriksson som släpps 7/5. En dag ser sig Omar i spegeln och möts av en annan blick, förskräckt men också varm och utforskande. Blicken tillhör Addam. Omar och Addam känner genast något för varandra. Det finns bara ett problem. Hos Omar är året 2020, hos Addam är året 1723. Med hjälp av spegeln och en oväntad närvaro försöker de tillsammans lista ut hur de ska kunna överkomma tiden som skiljer dem åt. 

Böckerna i utgivningsordning:

Ont i hjärtat - Jessica Bylund

På andra sidan spegeln - Kylar Eriksson

Gravitation - Sarah Ingren Ahlman 

Alba - Max Schildt 

MILF - Alve Lindenbaum 

Om Queer romance:

Alla noveller är ca 1h långa och den röda tråden är att det är normbrytande och queer kärlek lyssnaren får njuta av. Novellserien har 5 inplanerade böcker som släpps under våren 2020, men utgivningen kan utökas längre fram.

Våra ljudnoveller är ett försök att bredda romancegenren, en mycket älskad (och på många håll hatad) genre. Tyvärr är romance otroligt homogen trots dess enorma räckvidd och vi vill försöka råda bot på det. 

”Efter succén med Feministisk erotik känns det självklart för oss att fortsätta bryta ny mark inom ljudboksutbudet. Det är också fantastiskt kul att få efterfråga författare inom sociala medier till detta projekt och få ett enormt gensvar med över 40 bidrag på endast 3v.” säger Leopard förlags VD och förläggare Moa Elf Karlén. 

För oss kändes det dessutom extra viktigt att samtliga författare identifierade sig som queer på ett eller annat sätt, vi tror på att få berätta sin egen historia. Många queera berättelser präglas tyvärr av mörka teman och vi vill ge queera personer något annat att läsa. 

Oavsett om du är ledsen, nyförälskad, singel, på promenad eller diskar är det aldrig fel att koppla bort omvärlden en stund. Vem vill inte försjunka in i en kärleksberättelse med lyckligt slut? 

Ljudböckerna släpps hos samtliga ljudboksdistrubutörer och kommer att finnas tillgängliga på bibliotek. Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt, historia och populärvetenskap, samt skönlitteratur, företrädesvis från Afrika och Asien. Vi tror att böcker är ett oöverträffat sätt att förstå andra människor och vi vill att vår utgivning ska spegla samhällsutvecklingen i Sverige och i världen. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Edward Snowden, Mattias Gardell, Pierre Schori, Susan Faludi, Maria-Pia Boëthius, Maryse Condé, Assia Djebar och Lo Kauppi.