2018-11-06 06:00Pressmeddelande

Leopard förlags vårkatalog 2019

null

"Maryse Condé är en stor berättare. Hennes författarskap tillhör världslitteraturen. I sina verk beskriver hon kolonialismens härjningar och postkolonialismens kaos med ett språk som är precist och överväldigande."

Så löd formuleringen när Leopardförfattaren Maryse Condé i oktober tilldelades den Nya Akademiens litteraturpris. Ett besked som naturligtvis mottogs med stor glädje och bubbel här på förlaget. I och med denna utmärkelse har vi tagit fram en rykande färsk nyutgåva av Condés mästerverk Färden genom mangroven. Detta är boken att börja med för dig som är nyfiken på att upptäcka, eller förkovra dig i, Condés rika författarskap!

Bland vårens nyheter hittar vi även en annan gigant, nämligen den amerikanske journalisten, feministen och debattören Barbara Ehrenreich. I Att lura åldrandet vänder Ehrenreich på myten kring den hälsosamma kroppen. Hur mycket tid ska vi egentligen ägna åt att förlänga livet? Med karakteristisk humor och skärpa hyllar Ehrenreich den late och uppmanar oss att leva den tid vi har till fullo.

I vårens katalog återfinner vi också Stefan Sundström, som i Stefans lilla svarta berättar allt du behöver veta om den klimatsmarta komposten Bokashi. Vi är dessutom stolta att kunna presentera och välkomna flera nya författare, bland andra Ellinor Skagegård som i boken För dig ska musiken bara vara ett smycke tecknar ett fängslande porträtt av Fanny Mendelssohn – det musikaliska underbarnet som, trots tidens begränsningar, skrev runt 500 verk och numera anses vara 1800-talets viktigaste kvinnliga tonsättare.

Mycket läsnöje!

Moa Elf Karlén

Vårkatalog 2019

Katalog Audio 2019

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur.
Vi viker inte för samtidens mest brännande frågor, och berättar historier som engagerar, inspirerar, underhåller. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Stina Oscarsson, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Susan Faludi och Barbara Ehrenreich.


Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur. Våra böcker skapar sammanhang och gör världen mer begriplig, och viker inte för samtidens mest brännande frågor. Vi berättar historier som engagerar, inspirerar och underhåller – på ett ibland oväntat sätt. En bok från Leopard förlag gör avtryck. Leopard förlag startade 2001, och ger ut ca 25 nya titlar per år. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.