2022-05-05 13:00Pressmeddelande

Leopard förlags höstutgivning 2022

Laga kalvdans eller fördjupa dig i häxkonst?

Höstens böcker från Leopard både känns igen och överraskar.

 

När jag var tonåring blev min syster plötsligt hobbyhäxa. Hennes rum stank av rökelse och på hennes bokhylla stod vackra glasburkar uppradade med torkade örter från när och fjärran. I en av burkarna låg ett ormskinn som imponerade särskilt starkt. Det fick mig att känna ett sting av avundsjuka inför det där prestationsfria flickrummet som andades av hemligheter och nya möjlighetshorisonter.

 

I höst ger Leopard förlag ut Handbok för unga häxor av Håkan Westesson och konstnären /spåkvinnan Linda Spåman (jo, hon heter så!). Boken om tolvåriga Cecilia och hennes möte med häxkonstens praktiker tar läsaren till helt nya platser.

 

Samtidigt kommer du känna igen vår utgivning med flera fackböcker på centrala debatt-teman såsom sjukvård, migration, friskolor och arbetsmarknaden som brottsplats. Kocken Björn Wahlund (kökschef på Riche och Teatergrillen) guidar dig i fine dining för familjen och hur du kan skapa matminnen tillsammans med dina barn trots vabb, fuktiga vantar och matvägran.

 

Vi hoppas att du ska känna igen oss på Leopard och samtidigt bli lite överraskad.

 

Här hittar du vår höstkatalog!

 

Glad läshöst!

 

Moa Elf Karlén

Förlagschef Leopard förlag

 

PS: Läs mer om vår utgivning i vårt pressrum där du också kan beställa recensionsexemplar.

Presskontakt: Lisa@mimadre.seOm Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt, historia och populärvetenskap, samt skönlitteratur, företrädesvis från Afrika och Asien. Vi tror att böcker är ett oöverträffat sätt att förstå andra människor och vi vill att vår utgivning ska spegla samhällsutvecklingen i Sverige och i världen. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Edward Snowden, Mattias Gardell, Pierre Schori, Susan Faludi, Maria-Pia Boëthius, Maryse Condé, Assia Djebar och Lo Kauppi.