2021-11-23 12:35Pressmeddelande

Leopard förlag släpper ny roman av den prisbelönade karibiska författaren Maryse Condé

En påskdag hittar madam Ballandra ett nyfött barn i sitt uthus. Hon bestämmer sig för att döpa pojken till Pascal. Förutom sin mystiska härkomst är barnet mycket vackert och rykten om gudomlig inblandning börjar spridas.

Men vem är egentligen Pascal och vart kommer han ifrån? Är han verkligen Guds son? Hans sökande efter sin identitet tar honom ständigt till nya platser och möten med nya personer.

Med sitt alldeles unika, humoristiska och surrealistiska språk målar Condé upp en berättelse om ursprung och kärlek. Nya världens evangelium är lika mycket ett eget testamente som en del i Condés fortsatta berättande om kolonialismens arv, rasism och migration.

Under 2022 släpps även för första gången två ljudböcker av Maryse Condé på svenska, Färden genom Mangroven samt Nya världens evangelium. Båda böckerna läses in av Fanna Ndow Norrby, författare till Svart kvinna och en utav profilerna bakom podden Raseriet.

Maryse Condé, född 1937 på Guadeloupe, anses vara en av den karibiska litteraturens främsta författare. Hon har skrivit ett tjugotal romaner, är flerfaldigt prisbelönad och har undervisat vid bland annat Harvard University och Columbia University i New York. 2018 tilldelades Maryse Det Alternativa Nobelpriset i Litteratur. 

Leopard Förlag har tidigare gett ut i urval, Célanire, Färden genom mangroven och Livet utan masker.

Nya världens evangelium släpps 28 Mars.

 

Röster om Maryse Condé:

”En stor berättare vars prosa berör läsarna på djupet” – DN

”Hennes verk tillhör utan tvekan världslitteraturen.” – DN

”Alla Condés texter bygger på en enastående berättarteknik” – DN

”Den karibiska litteraturens grande dame” – SvD

”Sjungande rik prosa” – SvD

 

 Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt, historia och populärvetenskap, samt skönlitteratur, företrädesvis från Afrika och Asien. Vi tror att böcker är ett oöverträffat sätt att förstå andra människor och vi vill att vår utgivning ska spegla samhällsutvecklingen i Sverige och i världen. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Edward Snowden, Mattias Gardell, Pierre Schori, Susan Faludi, Maria-Pia Boëthius, Maryse Condé, Assia Djebar och Lo Kauppi.