2022-02-09 06:05Pressmeddelande

Leopard förlag släpper ljuddrama tillsammans med Naudio

Under några år sätter den legendariska Salaligan skräck i Sverige. Nu kommer dokumentären om ett av Sveriges mest kända kriminalfall. Salaligan, som själva kallade sig “Den magiska cirkeln”, brände, gasade eller sköt sina offer. Delvis var ligan intresserad av pengar, men det fanns även andra motiv bakom några av de mest spektakulära morden i svensk historia.

 

Dokumentären Den magiska cirkeln - historien om Salaligan berättar om brotten och männen bakom, men också om Sverige under 30-talet, poliser utan bilar och gangsterglorifiering under mellankrigstiden.

 

Dokumentären är baserad på boken Den magiska cirkeln av Anders Sundelin (Leopard förlag) som också medverkar i programmet. Den magiska cirkeln är producerad av Soundtelling.

 

”Vi är stolta över att vara ett av de första förlagen som satsar stort på poddböcker och ljuddokumentärer”, säger Moa Elf Karlén, VD på Leopard förlag.

 

Den magiska cirkeln blir en av fem ljudproduktioner baserat på Leopards backlist som släpps redan under våren 2022. Leopard väljer att både samarbeta med externa producenter samt att själva producera direkt för plattformar. Att förlagets uppdrag förändras i det nya ljudlandskapet håller Moa Elf Karlén bara delvis med om;

 

”Som förlag är vårt uppdrag att tillsammans med våra författare förädla hennes berättelse och se till att den når ut till så många läsare som möjligt. Det uppdraget gällde förr och det gäller fortsatt, nu har vi bara fler möjliga format och plattformar att möta läsaren och lyssnaren på. Jag är övertygad om att förlagens kompetens bara blir än mer viktig i den nya utvecklingen.”

 

Den magiska cirkeln - Historien om Salaligan har premiär den 11 februari på

dokumentärappen Naudio. Titel kommer att släppas på övriga ljudboksportaler fram till sommaren.

 

För intervjuer kontakta:

 

Tove Leffler, Soundtelling

tove.leffler@soundtelling.com

Moa Elf Karlén, Leopard förlag

moa@leopardforlag.se

Mark Malmström Fast, Naudio

mark@naudio.app


Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt, historia och populärvetenskap, samt skönlitteratur, företrädesvis från Afrika och Asien. Vi tror att böcker är ett oöverträffat sätt att förstå andra människor och vi vill att vår utgivning ska spegla samhällsutvecklingen i Sverige och i världen. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Edward Snowden, Mattias Gardell, Pierre Schori, Susan Faludi, Maria-Pia Boëthius, Maryse Condé, Assia Djebar och Lo Kauppi.