2018-03-27 06:00Pressmeddelande

​​Leopard förlag släpper ljudboksserie med feministisk erotik

null

Leopard förlag släpper ljudboksserie med feministisk erotik

27 mars släpps de första avsnittet ur serien Feministisk erotik, som kommer finnas tillgänglig hos alla större ljudboksdistributörer. Första novellen som släpps, Belöningen är en vacker men likaså snuskig sexscen mellan två kvinnor.

Trots den stora mängd erotiska ljudböcker som finns tillgängliga idag är utbudet inte särskilt varierat. Synsättet är ofta heteronormativt och kropparna som presenteras binära, unga, vältränade, välklädda och nyduschade. Matchande spetsunderkläder i all ära, men vi på Leopard förlag tycker inte riktigt att detta alltid stämmer överrens med verkligheten.

Vi vill därför erbjuda lyssnare ett alternativ där olika slags kroppar och upplevelser får ta plats. Oavsett om de är vältränade eller inte, oavsett ålder, oavsett när de duschade sist eller hur deras underkläder ser ut. Det är queert, sexigt, vackert och det är verkligheten.

Tre korta Q&A med en utav initiativtagarna Madeleine Persson

Hur kom ni på idén att producera feministisk erotik?

Det blev en naturlig förlängning av andra feministiska ”aktioner” vi har haft framgång med senaste åren, som till exempel Feministisk AW och Feministisk marknad där vi lyfter kvinnliga och icke binära, oetablerade skapare. Jag vill tro att vi är så mycket mer än bara ett förlag, vi vill skapa plattformar och bryta normer.

Vad är feminist erotik?

Vi har gett fria händer till författarna av de olika berättelserna att själva tolka och gestalta vad som är feministisk erotik. Vi uppmanar dock att utgå så mycket som möjligt från egna upplevelser och fantasier, vi tror att det kommer spegla en mer realistisk bild av erotik.

Vilka är författarna?

Det är kvinnor och ickebinära i alla åldrar, vissa är novelldebutander, andra är etablerade författare. Vissa vill inte gå ut med sitt eget namn och skriver därför under pseudonym, tex vårt första avsnitt vi släpper, Belöningen, är skriven av en person som arbetar i Stockholms kulturvärld men har valt att använda pseudonym M. Lanvin.

Trevlig lyssning!

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur.
Vi viker inte för samtidens mest brännande frågor, och berättar historier som engagerar, inspirerar, underhåller. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Susan Faludi och Barbara Ehrenreich.


Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur. Våra böcker skapar sammanhang och gör världen mer begriplig, och viker inte för samtidens mest brännande frågor. Vi berättar historier som engagerar, inspirerar och underhåller – på ett ibland oväntat sätt. En bok från Leopard förlag gör avtryck. Leopard förlag startade 2001, och ger ut ca 25 nya titlar per år. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.