2016-06-10 09:36Pressmeddelande

Leopard förlag presenterar: Höstutgivning 2016

null

”En bok som har allt”, skriver Dagens Näringsliv om Morten A. Strøksnes hyllade Havsboken, vinnare av Bragepriset och Kritikerpriset, och såld till över 14 länder. Så det är med stolthet och stor förväntan vi presenterar denna berättelse som tar med läsaren till den sista outforskade delen av vår planet; de stora havsdjupen. Strøksnes besöker årets Bokmässa i Göteborg och kommer där samtala på diverse scener under mässdagarna.

Outforskade världar besöker vi också i boken Marco Polo av Laurence Bergreen och Vetenskapens bortglömde hjälte – Alexander von Humbolts äventyr av Andrea Wulf. Bergreen berättar historien om Marco Polos omfattande resor och äventyr i Asien och Wulf lyfter fram förbisedd naturforskningspionjär; Alexander von Humbolt, som efter sina resor och upptäckter fått ge namn åt både pingvinart och krater på månen.

I reportageboken Omställningen – tio år som kommer att förändra världen skriver vetenskapsjournalisten Jens Ergon om den föränderliga energipolitiken och de skiftningar mänskligheten står inför. Marken gungar under fossiljättarnas fötter när solenergi plötsligt är billigare och mer efterfrågat än olja. Bara en sak är säker: omställningen pågår redan.

Samhällsdebatten är en av Leopard förlags grundstenar. I år ger vi ut Anna-Maria Sörbergs De civiliserade, ett högaktuellt och skrämmande reportage om hur bland andra högerextrema partier och förtryckande regimer gör pinkwash genom att anamma HBT-frågor. I Den blåbruna röran synar Mats Wingborg Sverigedemokrater och nyliberalismen i sömmarna. Detsamma gör Moa Kärnstrand och Tobias Andersson Åkerblom med modeindustrin i boken Modeslavar. Per Kornhall skriver om det minst sagt aktuella ämnet Korruption i Sverige, och Erika Oldberg berättar i Jag är Gina om de romska tiggarna ur deras eget perspektiv.

Dessutom publicerar vi den första boken om en av Europas mest tongivande filmregissörer; Roy Andersson. Någonting har hänt av Daniel Brodén som gjort en djupdykning i den berömda regissörens filmer och liv. Gunnar Balgård tar oss med till New York och begynnelsen av beatrörelsen i USA i boken Jack & gänget.

Sist men inte minst återutger vi de två avslutande delarna av Henning Mankells ungdomsserie om Joel, Pojken som sov med snö i sin säng och Resan till världens ände. Det är med stor stolthet vi förvaltar Hennings författarskap och att kunna erbjuda kvalitetslitteratur för de yngre läsarna är något vi värderar högt. ”Mankells barnböcker är magiska klassiker”, skriver Margareta Sörensson i Expressen.

Höstkatalogen hittar du här.

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur.
Vi viker inte för samtidens mest brännande frågor, och berättar historier som engagerar, inspirerar, underhåller. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.


Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur. Våra böcker skapar sammanhang och gör världen mer begriplig, och viker inte för samtidens mest brännande frågor. Vi berättar historier som engagerar, inspirerar och underhåller – på ett ibland oväntat sätt. En bok från Leopard förlag gör avtryck. Leopard förlag startade 2001, och ger ut ca 25 nya titlar per år. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.