2017-06-29 10:00Pressmeddelande

Lansering av Litteraturfestivalen BOKMASSAN i Göteborg 29-30 september 2017

Välkommen till BOKMASSAN GÖTEBORG den 29-30 september 2017.

I anslutning till årets Bokmässa arrangerar ETC BOKMASSAN. Vill du köpa böcker, lyssna på intressanta författare eller bara ta en fika? Bokmassan är en litteraturfestival med inriktning på böcker, debatt och hållbarhet. Vi vill erbjuda en blandning av högt och lågt, fint och fult, kommersiellt och osäljbart. Allt kommer gå i ekologin och hållbarhetens tecken. Dessutom lovar vi stans billigaste bokpriser!

Klara namn: Lo Kauppi, Gudrun Schyman, Maria Sveland, Johan Ehrenberg, Mattias Gardell, Stina Oscarson, Jenny Wrangborg, Ellen Ekman, Sandra Dahlén, Jonas Trolle, Ulrika Dahl, Anna- Maria Sörberg.

- BOKMASSAN handlar om att alla ska få vara med. Utan inträde erbjuder vi samma debatter, samma författarträffar och samma samtal som den stora Bokmässan. Men vi satsar på de fria förlagen och hoppas få en kö utanför tältet när författarna börjar tala. Bokmassan handlar om att rädda litteraturen från trötthet och kommersiell ängslighet. Nu går vi framåt. Tillsammans, säger Johan Ehrenberg.

- För mig som förlagschef och VD på Leopard förlag är det så kul att vara med om denna satsning. Ett radikalt, offensivt arrangemang. Att göra någonting ihop med våra författare. Att erbjuda en ny scen, en ny offentlighet. Det tror jag kommer stärka den svenska litteraturen på både kort och lång sikt, säger Moa Elf Karlén.

- Vi kommer erbjuda stans billigaste böcker. Och ett gediget scenprogram. Poesi, skönlitteratur, hållbarhet, fackliga rättigheter, feminism och antirasism kommer vara några teman. Vi börjar med ETC och Leopards författare, men alla som vill vara med kan anmäla en programpunkt, säger projektledaren Olav Fumarola Unsgaard. Dock förbehåller vi oss rätten att inte erbjuda plats åt rasistiska eller främlingsfientliga aktörer.

- Vi har talat med Göteborgs kommun och fått klart med en centralt belägen plats för vårt tält. Men då två andra platser också är under övervägande kan vi inte berätta exakt placering ännu. Men det handlar om området kring Avenyn i centrala Göteborg, säger Fumarola Unsgaard.

Vi bjuder in förlag, tidskrifter och organisationer att delta. Det kommer finnas en utställningsyta. Vi har öppet 9-21 båda dagarna och bjuder på livemusik och poesi mellan 19-21. Vi kommer också erbjuda minst två scener som är öppna för samtal, debatt och läsningar. Mer info och anmälan: www.etc.se/bokmassan

Arrangör: ETC

Kontakt: Olav Fumarola Unsgaard, olav@etc.se

0709-204633

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur.
Vi viker inte för samtidens mest brännande frågor, och berättar historier som engagerar, inspirerar, underhåller. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Lo Kauppi och Susan Faludi.


Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur. Våra böcker skapar sammanhang och gör världen mer begriplig, och viker inte för samtidens mest brännande frågor. Vi berättar historier som engagerar, inspirerar och underhåller – på ett ibland oväntat sätt. En bok från Leopard förlag gör avtryck. Leopard förlag startade 2001, och ger ut ca 25 nya titlar per år. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.