2016-06-20 09:59Pressmeddelande

Författaren till den omtalade Havsboken, Morten Strøksnes, besöker årets Bokmässa

null

Morten Strøksnes, författare till den omtalade Havsboken, besöker årets Bok&Bibliotekmässa i Göteborg 22-25 september. Morten som inte drar sig för debatt, om det så gäller Jo Nesbøs senaste deckare som Norges fiskenäring, är redan bokad för medverkan på ett flertal scener under bokmässan, men det finns fortfarande möjlighet för ytterligare bokningar, kontakta pressansvarig.

Havsboken utkom förra året i Norge och har hyllats av både läsare och recensenter, den var dessutom den stora snackisen på årets bokmässa i Frankfurt. Och det är inte förvånande, det är något med äventyret i det okända mörka djupen som lockar oss, en läsupplevelse utöver det vanliga som uppenbarligen många gärna dras med i. I samband med årets bokmässa utkommer den för första gången på svenska.

Mer om Morten A. Strøksnes

Född 1965, författare och journalist, dessutom flitigt anlitad debattör som inte drar sig för att säga sin mening i en rad olika frågor. Han har tidigare skrivit fem böcker varav en, Ett mord i Kongo, tidigare utgivits på Leopard förlag. Han har ett flertal priser i bagaget bland annat Bragepriset 2010 och Kritikerpriset 2015.

Mer om Havsboken

Havsboken eller konsten att fånga en jättehaj från en gummibåt på ett stort hav genom fyra årstider. Är en spännande och underhållande bok som tar med läsaren till en värld långt från gallerior, trottoarer och ständig gatubelysning. Vi följer två vänner och deras outtröttliga jakt på vidundret långt ner i de oexploaterade havsdjupen, uppe i nordnorska Lofoten. En berättelse som väver samman historia, vetenskap och mytologi.

Presskontakt

Lux PR, Jonna Holmgren

070-888 05 02

jonna@luxpr.se

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur.
Vi viker inte för samtidens mest brännande frågor, och berättar historier som engagerar, inspirerar, underhåller. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.


Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur. Våra böcker skapar sammanhang och gör världen mer begriplig, och viker inte för samtidens mest brännande frågor. Vi berättar historier som engagerar, inspirerar och underhåller – på ett ibland oväntat sätt. En bok från Leopard förlag gör avtryck. Leopard förlag startade 2001, och ger ut ca 25 nya titlar per år. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.