2014-03-25 08:00Pressmeddelande

Den dramatiska jakten på Kapten Klänning – nu släpps boken!

null

Boken "Jakten på Kapten Klänning" skildrar polisens arbete inifrån det unika brottsfallet Göran Lindberg. Polismannen Jonas Trolle ställs inför sitt livs utmaning. Han leder de hemliga spaningarna i ett av de mest uppseendeväckande fallen i svensk kriminalhistoria – aldrig tidigare har en så högt uppsatt polis begått så grova brott.

I juli 2009 knuffas en man ut från ett höghus i Stockholmsförorten Bredäng. Polisens mordutredning avslöjar att den döde mannen hade en böjelse för våldsamt gruppsex. Ett av hans unga offer säger i förhör att en av de brutala förövarna är polis och att hon läst en tidningsartikel om honom. Den handlar om Göran Lindberg, ”Kapten Klänning”, rektor på Polishögskolan, en förkämpe för jämställdhet som arbetat mot kränkningar och sexism.

Polismannen Jonas Trolle ställs inför sitt livs utmaning. Han leder de hemliga spaningarna i ett av de mest uppseendeväckande fallen i svensk kriminalhistoria – aldrig tidigare har en så högt uppsatt polis begått så grova brott.

Jakten på Kapten Klänning är spännande som en kriminalroman. Här ges inblickar i polisens vardag och hur man påverkas av att arbeta med de värsta avarterna av mänskligt beteende. Inte minst får vi möta de kvinnor vars liv för alltid förändrades av mötena med Lindberg. Inifrån skildrar Jonas Trolle hur polisen med telefonavlyssning, biljakter och en dold husrannsakan steg för steg kommer närmare ett gripande.

Jonas Trolle är kriminalkommissarie vid Länskriminalens spaningsrotel i Stockholm.

Recensionsdag 15 april.

Beställningar av recensionsexemplar skickas till recex@leopardforlag.se

För mer information och författarkontakt, kontakta Lina Kåberg Stene, marknads- och PR-ansvarig, lina.kabergstene@leopardforlag.se, tel 0707-62 04 66.

Högupplösta bilder på omslag och författare, samt katalog med vårens nyheter finns att ladda ner i Leopard förlags pressrum på Mynewsdesk.

Leopard förlag ger ut cirka 25 titlar per år med inriktning på reportage, debatt, historia och populärvetenskap, samt skönlitteratur, företrädesvis från Afrika och Asien. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Pierre Schori, Simon Singh, Maryse Condé, Assia Djebar och Barbara Ehrenreich.


Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur. Våra böcker skapar sammanhang och gör världen mer begriplig, och viker inte för samtidens mest brännande frågor. Vi berättar historier som engagerar, inspirerar och underhåller – på ett ibland oväntat sätt. En bok från Leopard förlag gör avtryck. Leopard förlag startade 2001, och ger ut ca 25 nya titlar per år. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.