2016-04-26 06:00Pressmeddelande

Boksläpp – Operation Fritham, tredje delen i Monica Kristensens Svalbard-serie

null

Maj 1942. Två av de allierades skepp är på väg till Nordnorge för att genomföra en riskabel operation: De ska återta Svalbard från tyskarna. Men i själva verket har ”Operation Fritham” ett annat syfte, som bara ett fåtal personer känner till. Ombord finns en man som inte är den han utger sig för att vara och med sig har han något värdefullt som måste skyddas till varje pris.

Nästan 60 år senare möts norska, engelska och tyska soldater i en minnesceremoni i Ny-Ålesund för att läka gamla sår. I stället avslöjas blodiga hemligheter om vad som skedde på Svalbard under kriget. Sysselmannen Knut Fjeld måste nu försöka förhindra att en cynisk mördare från det förflutna dödar på nytt.

”Nu är det bevisat. Monica Kristensen vill ge läsaren frostskador” – Dagsavisen
”Läsvärt, välskrivet och intensivt.” – Bergens tidende
”En skickligt utförd kriminalroman, med spänningsskapande atmosfär.” – Aftenposten

Monica Kristensen
Monica Kristensen är en av Norges främsta polarforskare och har lett flera expeditioner till Arktis och Antarktis. Hon har en doktorsgrad från Cambridge och har mottagit ett flertal vetenskapliga utmärkelser. Kolbarnet är Monica Kristensens andra kriminalroman av hittills fyra som utspelar sig på Svalbard, och den första av hennes böcker som översatts till svenska. Monica Kristensen kommer till bokmässan i Göteborg i september.

Släppdatum: 26 April
Recensionsdag: 31 Maj

http://www.leopardforlag.se/bok/operation-fritham/

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur.
Vi viker inte för samtidens mest brännande frågor, och berättar historier som engagerar, inspirerar, underhåller. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.


Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur. Våra böcker skapar sammanhang och gör världen mer begriplig, och viker inte för samtidens mest brännande frågor. Vi berättar historier som engagerar, inspirerar och underhåller – på ett ibland oväntat sätt. En bok från Leopard förlag gör avtryck. Leopard förlag startade 2001, och ger ut ca 25 nya titlar per år. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.