2018-08-16 06:00Pressmeddelande

Boksläpp: Kometen som tänder deras himmel

null

Nationalism och högerpopulism. Konservativa angrepp mot jämställdhet. Sexisterna som vinner, rasisterna som växer. Klimatet som havererar. Hur kunde vi hamna här?

Den politiska utvecklingen 2014–2018 har tagit oss till en punkt där vi måste fatta vissa avgörande beslut. Men för att förmå oss till det måste vi någonstans kunna se att framtiden ändå är hoppfull, att pendeln kan svänga på nytt.

Klart den är.

Klart den kan.

Andreas Gustavsson är chefredaktör på Dagens ETC, Sveriges yngsta dagstidning med en röd ledarsida som förhåller sig oberoende gentemot partier och verkar för en grönare, mer rättvis värld. Här samlar han sina opinionstexter, med uppdateringar om vad som hänt efter att de första gången publicerades.

Allt för att visa hur hur snabbt det kan gå att förlora det vi tar för givet. Men också för att visa värdet av fortsatt motstånd. Lika mycket en lägesrapport som ett upprop till samling.

”Vi är motståndsrörelsen. Kometen som tänder deras himmel, som skingrar deras deprimerande mörker.”


Röster om Kometen som tänder deras himmel:

”Andreas Gustavsson vågar ständigt moralisera över politiken – och det är vad som behövs i en nyliberal era som vår. Hans texter är motsatsen till business as usual. Han tycks alltid skriva i själva skärningspunkten mellan analys och uppmaning. Uppmaning till vad? Motstånd, givetvis.”

GÖRAN GREIDER

”Kompromisslöst och engagerat tar han de exploaterades parti i debatter om prostitution, våldtäkt och arbetsmiljö. Alltid välskrivet, där grundlig research blandas med ödmjuka personliga möten i den tyska sexindustrin eller med fattiga i Colorado – detta är en röst du inte får missa!"

KAJSA EKIS EKMAN

”Andreas Gustavssons går bakom det politiska spelet och vågar vara tydlig i sin upprördhet över den normalisering av rasism, sexism och högervridning som sker i den offentliga debatten. Det är konsekvent radikal, kritisk journalistik som vi alla behöver läsa för att orka ta de där nya tagen för en bättre framtid. Att jag håller med är inte poängen.” JOHAN EHRENBERG

Läs mer om boken här:

http://www.leopardforlag.se/bok/kometen-som-tander-deras-himmel/

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur.
Vi viker inte för samtidens mest brännande frågor, och berättar historier som engagerar, inspirerar, underhåller. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Susan Faludi och Barbara Ehrenreich.


Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur. Våra böcker skapar sammanhang och gör världen mer begriplig, och viker inte för samtidens mest brännande frågor. Vi berättar historier som engagerar, inspirerar och underhåller – på ett ibland oväntat sätt. En bok från Leopard förlag gör avtryck. Leopard förlag startade 2001, och ger ut ca 25 nya titlar per år. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.