2016-06-14 11:25Pressmeddelande

Boksläpp: Henning Mankells älskade serie om Joel i nya utgåvor

null

Hunden som sprang mot en stjärna

Joel är elva år och bor med sin pappa Samuel som är skogshuggare i ett litet norrländskt samhälle. Det finns några saker som Joel tycker är konstiga i livet: att inte veta varför och att inte kunna göra något åt det. Samuel var en gång en sjöman som reste på haven. Och en gång i tiden bodde Joels mamma fortfarande med dem. Samuel övergav havet. Och mamma övergav Samuel och Joel. En kväll när Joel tittar ut genom fönstret upptäcker han en ensam hund. Varför springer den där ensam i vinternatt en? Han börjar smyga ut på nätt erna för att försöka hitta hunden.

Släppdatum: 2016-06-14

Skuggorna växer i skymningen

Joel ska snart fylla tolv och han tycker att det är stendött i det lilla samhälle där han bor, inget händer någonsin. Det visar sig att han har fel. En dag inträff ar ett mirakel: han blir överkörd av en buss men klarar sig utan en skråma. Ja, vad gör man när man är med om ett mirakel? Bör man inte visa sin tacksamhet på något sätt? Men hur? Joel kommer fram till att han måste gott göra det fantastiska som hänt honom genom att göra en god gärning. Han bestämmer sig för att hjälpa sin ensamma och blyga vän Gertrud att hitta en karl.

Släppdatum: 2016-06-14

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur.
Vi viker inte för samtidens mest brännande frågor, och berättar historier som engagerar, inspirerar, underhåller. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.


Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur. Våra böcker skapar sammanhang och gör världen mer begriplig, och viker inte för samtidens mest brännande frågor. Vi berättar historier som engagerar, inspirerar och underhåller – på ett ibland oväntat sätt. En bok från Leopard förlag gör avtryck. Leopard förlag startade 2001, och ger ut ca 25 nya titlar per år. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.