2018-01-11 06:00Pressmeddelande

Boksläpp - Hoda Barakat Ett rike av denna jord

En episk berättelse om slitningen mellan tradition och modernitet

Ett rike av denna jord är en fängslande roman som utspelar sig på den libanesiska landsbygden, från 1920-talets början till inledningen av inbördeskriget 1975.

I den kristna bergsbyn Bcharre tränger sig omvärlden på mer och mer och hotar att kullkasta gamla seder och bruk. På så sätt ställs gemenskap och identitet i fokus – gestaltad inom kärnfamiljen, den religiösa sekten och nationen.

I berättelsens mitt återfinns Salma, som har lämnats att ensam ta hand om sina fyra yngre syskon. Barnens liv skildras utifrån de olika strategier de tvingas att utnyttja för att överleva. På olika sätt måste de alla anpassa sig till en värld i förändring.

Hoda Barakt kommer från Libanon och är född 1952. Hon är numera bosatt i Paris och är författare till ett flertal böcker och har belönades med Naguib Mafouz-medaljen.

Översättning Jonathan Morén

Släppdatum: 11 januari Recensionsdatum: 1 februari

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur.
Vi viker inte för samtidens mest brännande frågor, och berättar historier som engagerar, inspirerar, underhåller. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Susan Faludi och Barbara Ehrenreich.


Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur. Våra böcker skapar sammanhang och gör världen mer begriplig, och viker inte för samtidens mest brännande frågor. Vi berättar historier som engagerar, inspirerar och underhåller – på ett ibland oväntat sätt. En bok från Leopard förlag gör avtryck. Leopard förlag startade 2001, och ger ut ca 25 nya titlar per år. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.