2017-04-26 06:05Pressmeddelande

Boksläpp - Bitterfittan 2 av Maria Sveland

null

Bifogat utdrag från Bitterfittan 2 av Maria Sveland

Tio år har gått sedan Sara lämnade man och barn för en veckas tankepaus på tönt-Teneriffa. Familjehelvetet hade dränerat henne på energi, hon var bitter och trött. I solstolen på det fula charterhotellet läste hon Erica Jongs klassiker ”Rädd att flyga” och insåg att det hon längtade efter mest var att få sova och vara ifred – inte något vilt, knapplöst knull.

När vi nu möter Sara igen har hon äntligen skiljt sig från sin man. Men att börja om livet som ensamstående är betydligt mer komplicerat än vad hon kunnat ana. Kärnfamiljsnormen är stark, och att leva ut sin lust väcker provokation och ilska hos omgivningen. Sara slits mellan påtvingande skamkänslor och stolthet över sitt beslut.

Medan Bitterfittan var en uppgörelse med våra ojämställda kärleksrelationer och familjeliv gör Bitterfittan 2 upp med samhällets svartvita syn på skilsmässa och den förbannade sexistiska socialiseringen. Det är en berättelse om lust, mod och sårbarhet. Inte minst är det en kärleksförklaring till vänskapen.

I samband av släppet för Bitterfittan 2 släpps en nyutgåva av Bitterfittan i pocketformat.

Släppdatum: 5 Maj Recensionsdatum: 18 Maj

*

Välkommen på releasefest!

Varmt välkommen till releasefest för Bitterfittan 2. Moa Svan är konferencier för kvällen och i samtalet möter vi bland annat Åsa Beckman, biträdande kulturchef DN samt flera gäster.

Datum och tid: 8 maj, kl 18.00 och framåt

Plats: Scalateatern, Stockholm

Mer info här.

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur.
Vi viker inte för samtidens mest brännande frågor, och berättar historier som engagerar, inspirerar, underhåller. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Susan Faludi.


Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur. Våra böcker skapar sammanhang och gör världen mer begriplig, och viker inte för samtidens mest brännande frågor. Vi berättar historier som engagerar, inspirerar och underhåller – på ett ibland oväntat sätt. En bok från Leopard förlag gör avtryck. Leopard förlag startade 2001, och ger ut ca 25 nya titlar per år. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.