2022-04-27 07:20Pressmeddelande

Boksläpp - Allt du behöver veta om Bokashi

Den 2 Maj släpper Leopard förlag Den stora boken om Bokashi skriven av Jenny Harlen, Malin Sairio och Emma Stille. 

Bokashi är metoden som revolutionerar sättet att ta hand om vårt matavfall och samtidigt berika våra odlingsjordar. Intresset har exploderat de senaste åren och nu kommer den första kompletta boken på svenska.

Genom att starta en bokashihink i ditt kök och syra matavfallet innan det omvandlas till jord är du delaktig i processen att minska växthusgaser, binda kol i jorden och bygga fantastiska odlingsjordar.

I den här boken samlar författarna sina bästa tips och vägleder dig till att lyckas med din bokashi - från köket till odlingen. Boken vänder sig inte bara till den som identifierar sig som trädgårdsmästare eller proffsodlare, utan till alla oss som har röriga kök, stökiga trädgårdar och ett allmänt mänskligt liv. Författarna vill göra livet enklare och trädgårdsarbetet roligare. Alla kan känna att de kan göra en positiv skillnad för miljön i sitt vardagliga liv.

I boken får du handfasta råd och kunskaper om metoden och användningsområden, men framförallt är detta en inspirationsbok för alla som är intresserade av trädgård och odling och vill göra sitt matavfall till en resurs. Matavfall är ju trots allt något som vi alla har. Oavsett var vi bor, om vi har hundar eller höns, stor familj eller liten, bor på landet eller i stan.

Du kan använda Bokashi-metoden för att skapa ett kretslopp där du gynnar både dig själv och miljön och bokens författare kommer guida dig på vägen.

Jenny Harlen - Nya zeeländsk bokashipionjär som introducerade bokashi i Sverige för 14 år sedan.

Malin Sairio är biolog och nybörjarodlare. Driver www.bokashi.se.

Emma Stille är passionerad odlare som skriver om sitt trädgårdsliv på sitt Instagramkonto @stilleemma.

Jenny och Malin driver även Bokashipodden och nu finns dessutom ett specialavsnitt tillägnat boken, tillsammans med Emma! In och lyssna på https://aca.st/c6eb8f

Släppdatum: 2 Maj

För recensionsex: info@leopardforlag.se 

För intervjuförfrågan: moa@leopardforlag.se


Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt, historia och populärvetenskap, samt skönlitteratur, företrädesvis från Afrika och Asien. Vi tror att böcker är ett oöverträffat sätt att förstå andra människor och vi vill att vår utgivning ska spegla samhällsutvecklingen i Sverige och i världen. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Edward Snowden, Mattias Gardell, Pierre Schori, Susan Faludi, Maria-Pia Boëthius, Maryse Condé, Assia Djebar och Lo Kauppi.

Kontaktpersoner

VD
Moa Elf Karlén