2013-02-27 08:00Pressmeddelande

Barnexperimentet – ny debattbok om svensk skola i fritt fall

null

Den svenska skolans misslyckande är monumentalt. Alla barn får inte längre en bra utbildning. Vi har fått en skola där de med sämre resultat misslyckas i allt högre grad men där de bästa eleverna också är sämre än tidigare.

Hur kunde det bli så? I sin nya bok Barnexperimentet analyserar Per Kornhall de gigantiska förändringar som skett under de senaste 20 åren med kommu­naliseringen, avskaffandet av Skolöverstyrelsen, nya regelverk som ersattes lika fort som de infördes och inte minst omvandlingen från en skola för alla till en skolmarknad för de starka.

Hans slutsats är att den svenska skolan blivit en experimentverk­stad för trosvissa pedagoger, klåfingriga byråkrater och besparingsivriga politiker. Men de som utsätts för experimenten är inga marsvin eller råttor, det är våra barn och det är vår och deras framtid som huvudlöst sätts på spel.

Per Kornhall är före detta under­visningsråd på Skolverket och numera skolstrateg i Upplands-Väsbys kommun. Han har gett ut böckerna Skapelsekonspi­rationen och Livets ord.

Första recensionsdag
26 mars

Beställningar av recensionsexemplar
skickas till recex@leopardforlag.se

Läs ett utdrag
ur boken här.

För mer information och författarkontakt,
kontakta Lina Kåberg Stene, marknads- och PR-ansvarig, lina.kabergstene@leopardforlag.se, tel 0707-62 04 66.

Högupplösta bilder
på omslag och författare finns att ladda ner i Leopard förlags pressrum på Mynewsdesk.


Leopard förlag ger ut cirka 25 titlar per år med inriktning på reportage, debatt, historia och populärvetenskap, samt skönlitteratur, företrädesvis från Afrika och Asien. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Pierre Schori, Simon Singh, Maryse Condé, Assia Djebar och Barbara Ehrenreich.


Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt och historia, samt skönlitteratur. Våra böcker skapar sammanhang och gör världen mer begriplig, och viker inte för samtidens mest brännande frågor. Vi berättar historier som engagerar, inspirerar och underhåller – på ett ibland oväntat sätt. En bok från Leopard förlag gör avtryck. Leopard förlag startade 2001, och ger ut ca 25 nya titlar per år. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Maria Sveland, Mattias Gardell, Kajsa Ekis Ekman, Daniel Suhonen, Pierre Schori, Maryse Condé, Simon Singh och Barbara Ehrenreich.