2024-04-11 09:35Press release

Leo’s Lekland får ny global design och lanserar ny webbsida

Leo’s Lekland får ny global design och lanserar ny webbsidaLeo's nya visuella identitet

Leo’s Lekland får ny global design och lanserar ny webbsida

– Steg i internationell expansion  

Under det senaste året har Leo's tagit fram en helt ny visuell identitet och webbsida. Nu är tiden inne för att avslöja den fullständiga förvandlingen. Det nya uttrycket kommer att synas i leklandens inredning och kommunikation i hela Europa och är ett steg i företagets fortsatta internationella expansion.

Den nya lekfullare designen, som har tagits fram i samarbete med designbyrån JOS, ska förmedla Leo’s vision att sätta barn i rörelse och modernisera varumärkets uttryck på en internationell marknad.

– Efter ett års arbete är vi glada och stolta över att få presentera vår nya visuella identitet och den helt nya webbsidan. Med hjälp av nya grafiska element och uppdaterad 3D, som visar Leo när han sportar och rör på sig, vill vi lyfta hans roll i varumärket ytterligare och uppmuntra barnen till rörelse och lek, säger Gabriel Bergqvist, CMO på Leo’s.

Med mjuka och runda former ska den nya designen förmedla känslan av glädje och energi. Ett nytt typsnitt och en mer lekfull logotyp har utvecklats för att förstärka varumärkesidentiteten. Den tidigare spridda grafiska profilen har ersatts av en mer slimmad palett med djungelgrönt och gult som primära färger för att skapa en enhetligare och starkare varumärkesidentitet.

– Det har varit fantastiskt kul att tillsammans med teamet på Leo’s jobba fram en helt ny visuell identitet och vidareutveckla karaktären Leo som nästan vartenda barn i Sverige känner till, säger Johan Svensson, Creative director på JOS.

Den nya designen kommer att synas direkt på Leo's nya webbsida och i pågående kampanjer, såsom i Tv4, Disney+, Meta och många fler.

 

Om Leo’s Lekland:

Leo’s är Nordens populäraste leklandskedja med totalt 65 anläggningar i bolagsgruppen (27 i Sverige, 9 i Norge, 5 i Danmark, 22 i Finland och 2 i Tyskland). När bolaget startade 2006 ville grundarna skapa en mötesplats för familjer med fokus på lek och rörelse. Det är mer aktuellt än någonsin eftersom rapporter från WHO visar att barnen rör på sig för lite idag. Företagets framgång bygger på ett starkt koncept med lek, bus och rörelse för hela familjen med säkerhet, renlighet och service i första rummet. I Leo’s Group ingår nordiska leklandskedjan Leo’s och finska leklandskedjan HopLop.

 

Om JOS Design:

JOS är en designbyrå som hjälper företag att utveckla, kommunicera och stärka sina varumärken. Tjänsterna sträcker sig från visuella identiteter och digitala upplevelser till 3D produktion och reklamkampanjer. Med över 20 års erfarenhet har JOS arbetat i nära samarbete med kunder som Leo’s, 24Storage, Helio, Bure, Universal music, Novax, Dagens Nyheter och J.Lindeberg.

 

Arbetsgrupp JOS

Johan Svensson, Creative director
Carl Ålenius, Art director
Petter Bergmar, 3D animator and VFX artistText

 

För ytterligare information:

Joakim Gunler, CEO
joakim.gunler@leoslekland.se
+46 70 553 30 21

Gabriel Bergqvist, CMO
gabriel.bergqvist@leoslekland.se
+46 73 681 27 60


Topics: Sweden

About Leo's Group

Leo's is the Nordic region's most popular play centre chain with a total of 65 facilities in the group (27 in Sweden, 9 in Norway, 5 in Denmark, 22 in Finland and 2 in Germany). When the company started in 2006, the founders wanted to create a venue and meeting point for families with a focus on play and movement. This is more relevant than ever, multiple reports from the WHO show that children are not getting enough exercise today. The company's success is based on a strong concept of play, fun and movement for the whole family with safety, cleanliness, and service in the first place. Leo's Group includes the Nordic play centre chain Leo's and the Finnish play centre chain HopLop.


Contacts