2021-09-17 06:52Pressmeddelande

LB-Hus slår nya försäljningsrekord

Under januari-augusti 2021 fördubblade LB-Hus sin styckehusförsäljning, jämfört med samma period förra året.

"Det är otroliga siffror! Vi har på ett bra sätt lyckats nå ut på den heta bostadsmarknaden som råder för tillfället, vilket helt klart är ett resultat av ett mycket bra erbjudande av en konkurrenskraftig produkt, skickliga säljare och engagerade medarbetare.” säger Mikael Lindhe, Marknads- och Försäljningschef för LB-Hus. ”Vi har under de senaste månaderna tagit ytterligare marknadsandelar, och som enskilt varumärke är nu LB-Hus Sveriges sjätte största husleverantör.”

Även affärsområdet Grupphus, med LB-Hus lösningar för tomt med nyckelfärdiga stycke-, rad- och parhus, har gått starkt den senare tiden. Affärsområdet har en betydligt högre volym än förra året. ”Ett långsiktigt och välplanerat arbete tillsammans med samarbetspartners, har lett till att vi nu har fler projekt i gång än någonsin tidigare.” säger Magnus Göting, Chef för Grupphusutveckling och B2B. ”Med vårt erbjudande om välplanerade och prisvärda hus slog vi försäljningsrekord förra verksamhetsåret, och vi ser redan nu att vi är på väg på mot ännu bättre siffror det här verksamhetsåret, då flera av projekten har startats med stark försäljning.”

Svensk Husproduktion AB, med varumärkena LB-Hus, Trivselhus och Movehome, är Sveriges största aktör inom styckehussegmentet och på stark frammarsch även inom grupphussegmentet.


Om LB-Hus

LB-Hus är en av landets ledande husleverantörer av nyckelfärdiga småhus och en del av koncernen Svensk Husproduktion. LB-Hus grundades år 1957 av Lennart Bengtsson i skånska Bromölla och sedan dess har mer än 43 000 hem levererats, under drygt 60 år på den svenska småhusmarknaden. Med huvudkontor i Bromölla och säljkontor från Umeå i norr till Landskrona i söder finns LB-Hus representerade över hela landet. Genom våra husserier erbjuder vi färdigpaketerade huskollektioner med segmentets högsta standard – och generösa ändringsmöjligheter inom givna ramar. Tack vare hög grad av standardisering, aktiv produktutveckling och stor prismedvetenhet – ger vi våra kunder Mest hus för pengarna. Vår husfabrik är en av landets mest moderna med en total produktionskapacitet om drygt 800 hus per år. Vardagen i den högteknologiska fabriken speglar vår värdegrund. Vi gör kontinuerligt investeringar som ökar graden av industriellt byggande och tar nya vägar för att ständigt utvecklas inom standardisering, arbetssätt och automation.