2022-01-19 15:26Pressmeddelande

Anders Martinsson ny VD för LB-Hus

Anders Martinsson, VD, LB-Hus ABAnders Martinsson, VD, LB-Hus AB

Den 10 januari tillträdde Anders Martinsson som ny VD för LB-Hus AB. Med lång erfarenhet av ledningsfrågor och VD-arbete, träder han in i rollen som VD för att fortsätta leda och driva LB-Hus AB’s utveckling på småhusmarknaden.

Anders är 53 år, bosatt i Karlshamn och utbildad ingenjör. Närmast kommer han från Nolek som interim VD, och har tidigare haft liknande roller inom bland annat BE Group, Swisslog och WILO.

”Det är med stor glädje vi välkomnar Anders Martinsson som ny VD för LB-Hus AB”, säger Stefan Holmberg, koncernchef för Svensk Husproduktion. ”Anders har en bred erfarenhet från ledande befattningar, och en av hans styrkor har varit att bygga organisationer för ökad tillväxt, vilket kommer vara en viktig tillgång i vidareutvecklingen av LB-Hus som bolag.”

LB-Hus AB är ett dotterbolag till Svensk Husproduktion AB, med fokus på försäljning av nyckelfärdiga villor till privatkunder. Med huvudkontor och produktionsanläggning i Bromölla, samt lokala försäljningskontor byggs husen över hela Sverige. Anders kommer att utgå från huvudkontoret i Bromölla.

”LB-Hus AB är ett företag med ett starkt varumärke, och jag är hedrad att axla rollen som VD och fortsätta bolagets utveckling med fokus på tillväxt”, säger Anders Martinsson.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Stefan Holmberg, koncernchef Svensk Husproduktion, 070-556 46 32, stefan.holmberg@svenskhusproduktion.se

Anders Martinsson, VD LB-Hus AB, 070-621 02 22,
anders.martinsson@lbhus.se


Om LB-Hus

LB-Hus är en av landets ledande husleverantörer av nyckelfärdiga småhus och en del av koncernen Svensk Husproduktion. LB-Hus grundades år 1957 av Lennart Bengtsson i skånska Bromölla och sedan dess har mer än 43 000 hem levererats, under drygt 60 år på den svenska småhusmarknaden. Med huvudkontor i Bromölla och säljkontor från Umeå i norr till Landskrona i söder finns LB-Hus representerade över hela landet. Genom våra husserier erbjuder vi färdigpaketerade huskollektioner med segmentets högsta standard – och generösa ändringsmöjligheter inom givna ramar. Tack vare hög grad av standardisering, aktiv produktutveckling och stor prismedvetenhet – ger vi våra kunder Mest hus för pengarna. Vår husfabrik är en av landets mest moderna med en total produktionskapacitet om drygt 800 hus per år. Vardagen i den högteknologiska fabriken speglar vår värdegrund. Vi gör kontinuerligt investeringar som ökar graden av industriellt byggande och tar nya vägar för att ständigt utvecklas inom standardisering, arbetssätt och automation.