2016-10-21 10:09Pressmeddelande

Tidigare FN-chef Carolyn Hannan föreläser om jämställdhet på FN-dagen

För att uppmärksamma årets FN-dag bjuder vi tillsammans med Zonta International in till en föreläsning om hur kvinnors förutsättningar och jämställdhet främjas i Agenda 2030.Föreläsare är docent Carolyn Hannan. Hon bedriver både forskning och undervisning om jämställdhet. Under åtta år var hon även chef på FN:s jämställdhetsavdelning i New York och hon har arbetat tillsammans med olika svenska regeringar i jämställdhetsfrågor.Carolyn talar svenska.Välkomna kl. 15.00–17.00 måndag den 24 oktober t

För att uppmärksamma årets FN-dag bjuder vi tillsammans med Zonta International in till en föreläsning om hur kvinnors förutsättningar och jämställdhet främjas i Agenda 2030.

Föreläsare är docent Carolyn Hannan. Hon bedriver både forskning och undervisning om jämställdhet. Under åtta år var hon även chef på FN:s jämställdhetsavdelning i New York och hon har arbetat tillsammans med olika svenska regeringar i jämställdhetsfrågor.

Carolyn talar svenska.

Välkomna kl. 15.00–17.00 måndag den 24 oktober till Länsstyrelsen, Skeppsbrokajen 4 i Karlskrona.

För mer information kontakta Victoria C Wahlgren, särskilt sakkunnig i jämställdhet, 010-224 01 26. 

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och hanterar många olika frågor. Ingen annan myndighet har ett så brett arbetsområde. Vår vision är att vi ska bidra till att utveckla Blekinge på ett hållbart sätt.

Skeppsbrokajen 4
371 86 Karlskrona
Växel 010-224 00 00
blekinge@lansstyrelsen.se


Om Länsstyrelsen Blekinge

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och hanterar många olika frågor: miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat, kulturmiljö, krishantering, fiske och landsbygdsutveckling. Ingen annan myndighet har ett så brett arbetsområde. Blekinge är en del av en expansiv Östersjöregion och vi har en högskola med inriktning mot hållbar utveckling. I Blekinge har vi havet och skärgården alldeles intill knuten. Länsstyrelsens vision är att vi ska bidra till att utveckla Blekinge på ett hållbart sätt.