2017-09-08 09:26Pressmeddelande

Sten Nordin ny landshövding i Blekinge län

Regeringen har utsett Sten Nordin till ny landshövding och chef för Länsstyrelsen Blekinge. Han tillträder tjänsten den 1 oktober. Förordnandet sträcker sig till den 31 januari 2021.- Jag är väldigt glad och känner mig hedrad över att som landshövdingen vara regeringens företrädare i Blekinge. Jag ser fram emot att samverka med alla aktörer i länet, från kommuner och myndigheter till näringsliv och organisationer, säger Sten Nordin. Sten Nordin är född 1956. Sten Nordin var borgarråd i Stockholm

Regeringen har utsett Sten Nordin till ny landshövding och chef för Länsstyrelsen Blekinge. Han tillträder tjänsten den 1 oktober. Förordnandet sträcker sig till den 31 januari 2021.

- Jag är väldigt glad och känner mig hedrad över att som landshövdingen vara regeringens företrädare i Blekinge. Jag ser fram emot att samverka med alla aktörer i länet, från kommuner och myndigheter till näringsliv och organisationer, säger Sten Nordin.

Sten Nordin är född 1956. Sten Nordin var borgarråd i Stockholms stad 1994–2006 och riksdagsledamot
2006–2008. Åren 2008–2014 var han finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande i Stockholms stad.

- Det ska bli roligt att lära känna det vackra Blekinge, men också att få arbeta med hela den bredd av uppdrag som länsstyrelsen har att hantera, säger Sten Nordin.

- Medarbetarna och jag hälsar Sten Nordin varmt välkommen till Blekinge. Länsstyrelsen i Blekinge är en välskött myndighet och vi ser framemot att fortsätta utvecklingen av länet och länsstyrelsen tillsammans med honom i höst, säger länsråd Helena Morgonsköld.

Landshövdingens och länsstyrelsens arbete Landshövdingen är länsstyrelsens chef och utses direkt av regeringen. Länsstyrelsens ledning består av landshövdingen tillsammans med ett länsråd. Vid Länsstyrelsen i Blekinge arbetar cirka 110 medarbetare.

Länsstyrelsens arbete går ut på att se till att riksdagens och regeringens beslut genomförs i länet, samt att samordna olika intressen och föra fram invånarnas behov för att få en bra utveckling när det gäller arbete, service och miljö.

Mer information:
Jenny Hellgren, kommunikationschef Länsstyrelsen i Blekinge
Telefon: 010-22 40 184
E-post jenny.hellgren@lansstyrelsen.se

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och hanterar många olika frågor. Ingen annan myndighet har ett så brett arbetsområde. Vår vision är att vi ska bidra till att utveckla Blekinge på ett hållbart sätt.

Skeppsbrokajen 4
371 86 Karlskrona
Växel 010-224 00 00
blekinge@lansstyrelsen.se
Länsstyrelsen i Blekinges webbplats


Om Länsstyrelsen Blekinge

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och hanterar många olika frågor: miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat, kulturmiljö, krishantering, fiske och landsbygdsutveckling. Ingen annan myndighet har ett så brett arbetsområde. Blekinge är en del av en expansiv Östersjöregion och vi har en högskola med inriktning mot hållbar utveckling. I Blekinge har vi havet och skärgården alldeles intill knuten. Länsstyrelsens vision är att vi ska bidra till att utveckla Blekinge på ett hållbart sätt.