2023-05-26 07:29Pressmeddelande

Pressinbjudan: Ny kampanj hyllar stolta dryga föräldrar

Tre ungdomar tittar på mobiler, texten "Stolta dryga föräldrar" i förgrunden.

Länsstyrelsen och Blekinges kommuner har tagit fram en kampanj som ska hjälpa föräldrar att vara närvarande för sina barn och sätta gränser även när det känns tufft.

Snart är det sommarlov för länets tonåringar. När vanor och rutiner bryts under ledigheten dyker både möjligheter och risker upp i ungdomarnas liv. Det är en tid som kan vara påfrestande för föräldrar och utmana deras relation till sina barn.

Kampanjen ”Stolta dryga föräldrar” lyfter fram det förebyggande föräldraskapsstöd som kommunerna erbjuder. Under pressträffen berättar vi mer om varför kampanjen behövs och vad den innehåller.

Välkomna!

Anmälan senast måndag 29 maj kl. 17.00 via mejl till joakim.haby@lansstyrelsen.se 

Tema: Ny kampanj hyllar stolta dryga föräldrar
Tid: Tisdag den 30 maj 2023 kl. 10.00
Plats: Länsstyrelsen Blekinge, Skeppsbrokajen 4, Karlskrona

Medverkande på pressträffen:

  • Annie Lees, brottsförebyggande samordnare, Länsstyrelsen Blekinge
  • Sofie Ceder, folkhälsostrateg, Ronneby kommun
  • Elisabet Lilienberg Mattsson, behandlare, Karlskrona kommun
  • Cecilia Pettersson, behandlare, Karlskrona kommun

Om kampanjen
Kampanjen Stolta dryga föräldrar är framtagen av Länsstyrelsen Blekinge tillsammans med Olofströms, Sölvesborgs, Karlshamns, Ronneby och Karlskrona kommuner. Kampanjen kommer bland annat synas på sociala medier, skolornas portaler och på kommunernas webbplatser under året.


Om Länsstyrelsen Blekinge

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och hanterar många olika frågor: miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat, kulturmiljö, krishantering, fiske och landsbygdsutveckling. Ingen annan myndighet har ett så brett arbetsområde. Blekinge är en del av en expansiv Östersjöregion och vi har en högskola med inriktning mot hållbar utveckling. I Blekinge har vi havet och skärgården alldeles intill knuten. Länsstyrelsens vision är att vi ska bidra till att utveckla Blekinge på ett hållbart sätt.


Kontaktpersoner

Joakim Haby
Kommunikatör
Joakim Haby