2024-04-03 09:37Pressmeddelande

Pressinbjudan – Guldkornen på residenset

Residenset framifrån

Det sägs att om gamla ting kunde tala – vad skulle de då berätta? Residensets husföreståndare Eva Lundström har gjort efterforskningar och berättar mer om mattan och annat som gav Antikrundans Knut Knutson gåshud.

Den stora överraskningen var textilkonstnären Märta Måås Fjetterströms matta Haremsgallret. Och vi kan konstatera att den ovanliga mattan som en gång i tiden beställdes till residenset i Kristianstad bär på många spännande historier.

Nu har media möjlighet att få ta del av fler intressanta historier om huset och dess föremål. Vi erbjuder även rundvandring i den officiella delen på andra våningen.  

Varmt välkomna!

Anmäl dig till presskommunikatör Petra Sapic, e-post: petra.sapic@lansstyrelsen.se

Datum: fredag den 5 april 2024.
Tid: kl. 9.30
Plats: Residenset, Vallgatan 2, Karlskrona.
Medverkande: Eva Lundström, husföreståndare.


Om Länsstyrelsen Blekinge

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och hanterar många olika frågor: miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat, kulturmiljö, krishantering, fiske och landsbygdsutveckling. Ingen annan myndighet har ett så brett arbetsområde. Blekinge är en del av en expansiv Östersjöregion och vi har en högskola med inriktning mot hållbar utveckling. I Blekinge har vi havet och skärgården alldeles intill knuten. Länsstyrelsens vision är att vi ska bidra till att utveckla Blekinge på ett hållbart sätt.


Kontaktpersoner

Petra Sapic
Kommunikatör
Petra Sapic