2024-06-05 10:08Pressmeddelande

Pressinbjudan: Följ den slutliga rösträkningen

EU-flagga.

På söndag genomförs val till Europaparlamentet. Efter valet påbörjar vi på länsstyrelsen den slutliga rösträkningen och bjuder in media till en pressträff med vår valledning.

Sverige har ett rättssäkert valsystem som är decentraliserat och transparent – och därmed robust. Röstningen sker lokalt över hela landet, precis som rösträkningen. Dessutom sker röstmottagningen och rösträkningen offentligt. Det innebär att allmänheten får följa arbetet med valet genom processen.

Media har samma möjlighet som allmänheten att närvara under rösträkningen hos länsstyrelsen. För att skapa så goda förutsättningar som möjligt har vi reserverat en tid på tisdag den 11 juni klockan 10.00 där Länsstyrelsen Blekinges valansvarige chefsjurist Margaretha Lewenhagen finns tillgänglig för att svara på frågor.

Välkomna!

Anmälan senast måndag den 10 juni kl. 17.00 via mejl till joakim.haby@lansstyrelsen.se.

Tema: Slutlig rösträkning val till Europaparlamentet
Tid: 10.00 tisdag den 11 juni 2024.
Plats: Skeppsbrokajen 4, Karlskrona.

Har du andra frågor om vårt valarbete kan du kontakta valledningen på val.blekinge@lansstyrelsen.se.


Om Länsstyrelsen Blekinge

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och hanterar många olika frågor: miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat, kulturmiljö, krishantering, fiske och landsbygdsutveckling. Ingen annan myndighet har ett så brett arbetsområde. Blekinge är en del av en expansiv Östersjöregion och vi har en högskola med inriktning mot hållbar utveckling. I Blekinge har vi havet och skärgården alldeles intill knuten. Länsstyrelsens vision är att vi ska bidra till att utveckla Blekinge på ett hållbart sätt.


Kontaktpersoner

Joakim Haby
Kommunikatör
Joakim Haby