2019-09-17 08:30Pressmeddelande

Pressinbjudan – Blekinges SKAPA-priser 2019 delas ut

Landshövding Sten Nordin delar den 19 september ut pris och diplom till de innovatörer som vunnit de regionala SKAPA-priserna och får representera Blekinge i den nationella finalen i Stockholm den 14 november.

Media hälsas välkomna till prisutdelning och presentation av vinnare i kategorierna:
* SKAPA årets unga innovatörer i Blekinge 2019.
* SKAPA årets innovatör i Blekinge 2019.

Datum: torsdag den 19 september 2019
Tid: kl. 13.30.
Plats: Residenset, Vallgatan 2, Karlskrona.

Medverkande:
Årets pristagare.
Sten Nordin, landshövding.
Från juryn deltar:
Lena Stävmo, ordförande SKAPA-juryn.
Joakim Sandell, ALMI Blekinge.
Marie Björk, Netport Science Park.
Bertil Källman, Kreativt & Tekniskt forum Blekinge.

Vinnarna utses av en regional jury i varje län som består av medlemmar från respektive länsstyrelser, Almibolagen och lokala uppfinnareföreningar med flera. Alla länsvinnare får förutom 10 000 kronor i prispengar även diplom och en plats i den stora nationella finalen. Totalt omfattar prissumman över en miljon kronor i hela landet.

Syftet med SKAPA-priset är att ge stöd åt innovatörer så att deras uppfinningar och idéer kan nå marknaden och att visa innovationers betydelse för samhällsekonomin.

Bakom stiftelsen SKAPA står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, Vinnova, Stiftelsen Agne Johansson Minnesfond och Patent- och registreringsverket samt länsstyrelserna som regionala administratörer och prisutdelare.

Mer information om SKAPA och tidigare års länsvinnare finns på stiftelsens hemsida: www.stiftelsenskapa.se

Kontakt
Lena Stävmo, ordförande SKAPA-juryn.
Telefon: 010-224 02 31
E-post: lena.stavmo@lansstyrelsen.se

Presskontakt
Petra Sapic, kommunikatör
Telefon: 010-224 02 45
E-post: petra.sapic@lansstyrelsen.se


Om Länsstyrelsen Blekinge

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och hanterar många olika frågor: miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat, kulturmiljö, krishantering, fiske och landsbygdsutveckling. Ingen annan myndighet har ett så brett arbetsområde. Blekinge är en del av en expansiv Östersjöregion och vi har en högskola med inriktning mot hållbar utveckling. I Blekinge har vi havet och skärgården alldeles intill knuten. Länsstyrelsens vision är att vi ska bidra till att utveckla Blekinge på ett hållbart sätt.