2022-05-25 08:28Pressmeddelande

Pressinbjudan - Kungaparet firar nationaldagen i Blekinge

Foto: Linda Broström Kungliga Hovstaterna.Foto: Linda Broström Kungliga Hovstaterna.

Måndag den 6 juni kommer DD. MM. Konungen och Drottningen till Blekinge för att fira nationaldagen i Olofström. Nu är programmet klart. Det blir företagsbesök på Volvo Cars och firande med allmänheten i Holje Park.  

Med anledning av nationaldagen och Olofströms 50-årsjubileum som kommun besöker Kungaparet Blekinge.

- Vi ser fram emot att få välkomna Kungaparet till Blekinge och fira vår nationaldag tillsammans. Det är en fin tradition att hylla Sverige och vårt demokratiska samhälle. Det är också en dag för oss att samlas och känna gemenskap, värme och framtidstro, säger Ulrica Messing, landshövding i Blekinge.

Länsstyrelsen har utformat ett program i nära samarbete med Olofströms kommun. Firandet blir en folkfest i Holje Park där Sölvesborgs musikkår och Olofströms musikskola bjuder på underhållning. Kungen högtidstalar och överlämnar fanor till föreningar. 

Kungaparet anländer till Olofström strax efter kl. 10.30 och inleder med ett besök på Volvo Cars. Därefter väntar firande med allmänheten i Holje Park från kl. 11.30 till kl. 12.30. Besöket avslutas med lunch tillsammans med landshövdingeparet och kommunens företrädare. Därefter återvänder Kungaparet till Stockholm för att delta i det traditionsenliga firandet av nationaldagen på Skansen.

- Det känns fantastiskt att fira nationaldagen tillsammans med kommuninvånare och besökare. Vi ser framemot att få visa Olofström och vår vackra ort för Kungaparet, säger Morgan Bengtsson, Olofströms kommunalråd.

Ackreditering
Media är välkomna att delta i besöket på Volvo Cars och vid firandet i Holje Park men vi behöver information om vilka som deltar och vid vilka tillfällen. Ackreditering krävs. 

Anmälan senast torsdag den 2 juni kl. 14.00 via mejl till: petra.sapic@lansstyrelsen.se

Ange namn, mobilnummer, mejladress, medieföretag/tidning eller motsvarande och ange vilka programpunkter du är intresserad av.

Vi återkommer med exakta tider och adresser samt ytterligare anvisningar efter ackreditering.

 


Om Länsstyrelsen Blekinge

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och hanterar många olika frågor: miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat, kulturmiljö, krishantering, fiske och landsbygdsutveckling. Ingen annan myndighet har ett så brett arbetsområde. Blekinge är en del av en expansiv Östersjöregion och vi har en högskola med inriktning mot hållbar utveckling. I Blekinge har vi havet och skärgården alldeles intill knuten. Länsstyrelsens vision är att vi ska bidra till att utveckla Blekinge på ett hållbart sätt.

Kontaktpersoner

Petra Sapic
Kommunikatör
Petra Sapic