2019-02-04 08:43Pressmeddelande

Pressinbjudan - Hållbar dricksvattenförsörjning för kommande generationer i Blekinge

De senaste åren har visat hur känslig länets vattenförsörjning är. Vi har drabbats av både torka och sviktande grundvattennivåer, men även översvämningar och föroreningar. Viktiga dricksvattenresurser måste därför bevakas och skyddas så att inte framtida dricksvattenförsörjning äventyras.

Länsstyrelsen Blekinge har nu antagit en vattenförsörjningsplan för vattenanvändning, behov och redovisning av prioriterade dricksvattenresurser.

Planen som gick på remiss i länet 2017 ska användas som ett planeringsunderlag av kommunerna och länsstyrelsen vid bland annat översiktsplanering.

Landshövding Sten Nordin och avdelningschef Håkan Anderberg på Avdelningen för Samhällsbyggnad & Miljöskydd kommer att berätta mer om Blekinges vattenförsörjningsplan på onsdag den 6 februari.

Välkomna!  

Tema: Regional vattenförsörjningsplan för Blekinge län 2019.
Tid: onsdagen den 6 februari kl. 9.30 – 10.30
Plats: Länsstyrelsen Blekinge, Skeppsbrokajen 4, Karlskrona
Lokal: Storön

Anmälan senast tisdagen den 5 februari kl. 15.00 till petra.sapic@lansstyrelsen.se

 


Om Länsstyrelsen Blekinge

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och hanterar många olika frågor: miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat, kulturmiljö, krishantering, fiske och landsbygdsutveckling. Ingen annan myndighet har ett så brett arbetsområde. Blekinge är en del av en expansiv Östersjöregion och vi har en högskola med inriktning mot hållbar utveckling. I Blekinge har vi havet och skärgården alldeles intill knuten. Länsstyrelsens vision är att vi ska bidra till att utveckla Blekinge på ett hållbart sätt.