2020-09-14 08:28Pressmeddelande

Pressinbjudan - Blekinges SKAPA-priser 2020 delas ut

Foto: MostphotosFoto: Mostphotos

Landshövding Sten Nordin delar torsdagen den 17 september ut pris och diplom till de innovatörer som vunnit de regionala SKAPA-priserna som delas ut till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Vinnarna får representera Blekinge i den nationella finalen i Stockholm den 12 november för pitchning på scen inför publik och prisutdelning på SKAPA:s stora gala.

Media hälsas välkomna till prisutdelning och presentation av vinnare i kategorierna:

* SKAPA Årets innovatör i Blekinge.
* SKAPA- talang för unga innovatörer i Blekinge 2020.

Båda priserna är till minne av Alfred Nobel.

Datum: torsdag den 17 september 2020.
Tid: kl. 13.30
Plats: Residenset, Vallgatan 2, Karlskrona.

Medverkande:
Årets pristagare.
Sten Nordin, landshövding.
Från juryn deltar:
Lena Stävmo, ordförande SKAPA-juryn.
Bengt Lindberg, Länsstyrelsen Blekinge.
Erica Augustinsson, Region Blekinge.

Vinnarna utses av en regional jury i varje län som består av medlemmar från respektive länsstyrelse, Almibolagen och lokala uppfinnareföreningar med flera. Alla länsvinnare får förutom 10 000 kronor i prispengar även diplom och en plats i den stora nationella finalen. Totalt omfattar prissumman över en miljon kronor i hela landet. 

Syftet med SKAPA-priset är att ge stöd åt innovatörer så att deras uppfinningar och idéer kan nå marknaden och att visa innovationers betydelse för samhällsekonomin.

Bakom stiftelsen SKAPA står Stockholmsmässan och svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, Vinnova, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket samt länsstyrelserna som regionala administratörer och prisutdelare.

Läs mer om SKAPA: https://www.stiftelsenskapa.se/

Kontakt
Lena Stävmo, ordförande SKAPA-juryn.
Telefon: 010-224 02 31
E-post: lena.stavmo@lansstyrelsen.se

Presskontakt
Petra Sapic, kommunikatör
Telefon: 010-224 02 45
E-post: petra.sapic@lansstyrelsen.se


Om Länsstyrelsen Blekinge

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och hanterar många olika frågor: miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat, kulturmiljö, krishantering, fiske och landsbygdsutveckling. Ingen annan myndighet har ett så brett arbetsområde. Blekinge är en del av en expansiv Östersjöregion och vi har en högskola med inriktning mot hållbar utveckling. I Blekinge har vi havet och skärgården alldeles intill knuten. Länsstyrelsens vision är att vi ska bidra till att utveckla Blekinge på ett hållbart sätt.


Kontaktpersoner

Petra Sapic
Kommunikatör
Petra Sapic