2019-10-03 13:42Pressmeddelande

Pressinbjudan - Ambassadörer från fyra länder besöker Blekinge

Den 7 oktober står landshövding Sten Nordin värd för ett besök av Tjeckien, Slovakien, Ungern och Polens ambassadörer.

Programmet inleds på Eriksberg Hotel & Nature Reserve med information om verksamheten och rundtur. Resan går sedan vidare till Karlskrona där ett företagsbesök på Roxtec väntar. Dagen avrundas på Blekinge Tekniska Högskola med en presentation av högskolan och ett besök på den nyligen invigda forsknings- och utbildningskliniken.

Dagens visit är ett av flera diplomatiska besök som landshövding Sten Nordin tagit emot i syfte att göra Blekinge mer känt för handel, turism, kulturutbyte, utbildning och investeringar.

I våras besökte Kanadas ambassadör Heather Grant Blekinge i två dagar. Programmet innehöll bland annat industribesök hos Saab Kockums och Södra Cell och möten med representanter från olika företag. Och i augusti, vid Danmarks ambassadör Ove Ullerups besök, arrangerades ett dialogmöte kring gemensamma frågor på residenset. Även Kina, Ryssland, USA, Tyskland och Lettland har det senaste året gjort diplomatiska besök i länet.

Media är välkomna att träffa ambassadörerna i samband med deras besök på Blekinge Tekniska Högskola måndagen den 7 oktober kl. 16.40.

Anmäl ditt deltagande till:
Petra Sapic, kommunikatör, Länsstyrelsen Blekinge.
E-post: petra.sapic@lansstyrelsen.se  Telefon: 010-244 02 45

Tema:
Tjeckien, Slovakien, Ungern och Polens ambassadörer besöker Blekinge.
Datum: måndag 7 oktober 2019.
Tid: kl. 16.40.
Plats: BTH forskning- och utbildningsklinik, hus D (Länken), Campus Gräsvik, Karlskrona.

Medverkande:
Sten Nordin, landshövding.
Martina Balunova, Slovakiens ambassadör.
Jiri Sitler, Tjeckiens ambassadör.
Adrien Müller, Ungerns ambassadör.
Iwona Jablonowska, Polens chargé d’affaires i Stockholm.
Katerina Strömsholm, Tjeckiens honorärkonsul för Skåne och Blekinge.
Mats Viberg, rektor, Blekinge Tekniska Högskola.



Om Länsstyrelsen Blekinge

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och hanterar många olika frågor: miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat, kulturmiljö, krishantering, fiske och landsbygdsutveckling. Ingen annan myndighet har ett så brett arbetsområde. Blekinge är en del av en expansiv Östersjöregion och vi har en högskola med inriktning mot hållbar utveckling. I Blekinge har vi havet och skärgården alldeles intill knuten. Länsstyrelsens vision är att vi ska bidra till att utveckla Blekinge på ett hållbart sätt.